Gata cu iubirea dintre liberali şi Cioloş. Falcă: Nu-i vom propune şefia PNL

Gheorghe Falcă neagă faptul că liberalii îi vor oferi premierului Cioloş şefia partidului şi confirmă că i s-a propus lui Tăriceanu - aliat de acum tradiţional al PSD - să se ralieze unei coaliţii de centru-dreapta.
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă (Facebook)

Liberalii nu-i vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al formaţiunii, a declarat, la RFI, Gheorghe Falcă, şeful campaniei PNL la alegerile parlamentare, precizând că "domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL." Falcă a mai adăugat că în opinia sa realizarea unei coaliţii de centru-dreapta va fi dificilă.

"Domnul Dacian Cioloş nu şi-a dorit o astfel de variantă, de a veni în PNL. Noi i-am oferit domnului Cioloş această variantă de a intra în PNL şi evident de a defila în echipă la alegerile acestea. Nu a fost aşa, dânsul a vrut să rămână la distanţă de campania electorală, a spus că a avut o promisiune cetăţenilor de a nu fi activ în campania electorală şi dânsul şi-a ţinut această promisiune", a declarat Falcă, întrebat dacă liberalii îi vor propune lui Dacian Cioloş funcţia de preşedinte al PNL.

Vorbind despre scenariul realizării unei coaliţii de centru-dreapta, Falca a opinat că şansele transpunerii în practică a unui astfel de deziderat sunt mici:

"Eu cred că după declaraţia domnului Tăriceanu va fi foarte greu să realizezi o coaliţie de centru-dreapta, dar pentru noi, ca partid, direcţia pe care trebuie s-o avem este în a realiza o opoziţie normală în societatea românească. Până la urmă, democraţia este realizată din oameni care au o majoritate şi gestionează administrativ ţara şi legislativ şi o minoritate, care se poate pregăti pentru a deveni majoritară la alte alegeri", a opinat Falcă.

Întrebat dacă PNL i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu postul de preşedinte al formaţiunii, în cazul în care s-ar alătura unei coaliţii de centru-dreapta, Gheorghe Falcă a răspuns:

"Din ce ştiu eu, nu a existat o discuţie directă cu domnul Tăriceanu, în schimb, atunci când am ieşit de la consultări, prin vocea preşedintelui partidului, doamna Raluca Turcan, am propus realizarea unei coaliţii de centru-dreapta".

Reamintim că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a susţinut că liberalii i-au făcut oferte peste oferte pentru a se alătura unei "aşa-zise coaliţii de dreapta", ofertele mergând până la a i se oferi şefia partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne