Gata cu cârpeala? Premierul promite dotări de 600 milioane euro pentru IGSU

De la navă de pompieri pe mare, tren pentru intervenţia în tuneluri până la scări telescopice, IGSU va beneficia de toate dotările necesare, prin fonduri europene, declară Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Epoch Times)

IGSU ar urma să beneficieze de dotări complete în valoare de 600 de milioane de euro, în baza unui program care se va derula în următorii doi-trei ani, a anunţat, miercuri, premierul Mihai Tudose. Banii vor proveni din fonduri europene, a adăugat premierul.

Decizia ar fi fost luată în urma unei discuţii între premier, ministrul de Interne, Carmen Dan, şi Raed Arafat, din discuţie rezultând că ar fi cazul să se înceteze cu cârpeala şi IGSU să fie dotat corespunzător, relatează Agerpres.

"Este vorba despre materializarea unei discuţii pe care am avut-o cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu domnul Raed Arafat, plecând de la primul proiect, ce facem repede şi am ajuns, împreună, la decizia să fim înţelepţi - să nu ne mai cârpim şi în fiecare an să luăm câte ceva şi să fie un never ending story. La întrebarea adresată domnului doctor (Raed Arafat - n.r.) care este situaţia ideală, adică să avem în ţara aceasta tot ceea ce trebuie acestei unităţi de elită a ţării (IGSU - n.r.), domnia sa a spus tot - de la navă de pompieri pe mare, la tren pentru intervenţia în tunelurile feroviare, trecând prin scări telescopice, scafandri şi aşa mai departe. Vă spun acum, suma este de 600 de milioane de euro. După ce ne-am revenit din şocul sumei am început să lucrăm, după două zile i-am dat vestea bună domnului doctor Raed Arafat că am găsit soluţia", a afirmat Tudose, la finalul unui eveniment de presă organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind proiectul "Multi risc — modul I".

Premierul a mai precizat că în termen de două săptămâni va începe derularea efectivă a proiectelor. Cât despre finanţare, Tudose a declarat că aceasta va fi asigurată preponderent din fonduri europene. Va exista şi o contribuţie naţională, dar aceasta va fi mică, a susţinut Tudose.

Programul de dotare a IGSU se va derula pe parcursul următorilor doi-trei ani, a mai precizat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne