Garda de corp a lui Vlad Filat ameninţă fotoreporteri în Parlament

Imagine făcută de Constantin Grigoriţă, cu Vlad Filat în Parlament
Imagine făcută de Constantin Grigoriţă, cu Vlad Filat în Parlament (facebook.com / dragos.galbur)

Garda de corp a lui Vlad Filat nu doar îl apără pe politician, dar a început şi să ameninţe fotoreporterii, care, în opinia lui, i-ar încălca intimitatea acestuia. Mai exact, un reprezentant al pazei de corp a lui Filat l-a ameninţat, joi, pe fotoreporterul Constantin Grigoriţă, în timp ce fotografia în sediul Parlamentului, anunţă media-azi.md.

„Mi-a spus că îmi va rupe degetele dacă îmi mai îndrept obiectivul spre Vlad Filat, deoarece i-aş încalcă intimitatea şi i-aş încurca să lucreze”, a declarat Grigoriţă.

Potrivit fotoreporterului, incidentul a avut loc în sediul Parlamentului, în timpul filmărilor protocolare pe care le fac jurnaliştii în sala de şedinţe. „Aş vrea să ştiu de când sala de şedinţe a Parlamentului este spaţiul intim al unui deputat?”, a punctat fotoreporterul.

Fiind contactată pentru detalii, şefa Serviciului de presă al Parlamentului, Liliana Anghel, a declarat pentru media-azi.md, că nu poate comenta pentru că nu a fost martoră la incident.

Potrivit reprezentantului Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat (SPPS), Igor Moraru, în cazul în care jurnalistul consideră că i-a fost lezat dreptul de a-şi exercita meseria, ori a fost bruscat, intimidat etc., se poate adresa cu o plângere către SPPS, solicitând examinarea problemei. Dacă în urma examinării plângerii acestuia, reprezentantul pazei va fi găsit vinovat, va fi sancţionat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe