Gală internaţională de K1 şi MMA, la Slobozia

Clubul Satori, în parteneriat cu Federaţia Română de Kempo, organizează, timp de două zile, respectiv 4 şi 5 noiembrie, la Slobozia, cea de-a doua ediţie a Galei K-1 - Romanian Fighting Series (RFS).

Potrivit organizatorilor, în comparaţie cu prima ediţie, acum vor fi susţinute şi meciuri de MMA (arte marţiale mixte) la care vor participa, pe lângă sportivi din România, şi sportivi din Republica Moldova şi Franţa.

Aşadar, Gala de la Slobozia va fi pe două sisteme competiţionale mari, unul tip K1, luptă în picioare, full contact şi meciuri în sistem de luptă mixtă, atât la sol cât şi în picioare, în prima zi urmând a fi susţinute cinci meciuri de K1 şi cinci meciuri de MMA.

De asemenea, pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 noiembrie, se vor susţine meciuri intercluburi, cu sportivi amatori.

Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Federaţia Română de Kempo are, anual, la nivel naţional, în jur de 40 de evenimente pe care le organizează: gale profesioniste sau competiţii de amatori, fiind promotoarea galelor profesioniste din România.

"Este bine că această gală a ajuns la a doua ediţie, pentru că, de cele mai multe ori, sunt gale care atunci când încep atunci şi sfârşesc", a subliniat Zaharia.

Comentatorul Galei K1, Valentin Halacenco, spunea că premisele pentru ca această ediţie a Galei să fie un spectacol sunt foarte mari, pentru că vor veni cei mai buni componenţi ai lotului naţional de kempo, campioni europeni, mondiali, vicecampioni.

Unul dintre participanţi, Aurel Pirtea, supranumit "Minerul" va lupta în superfight împotriva lui Miodrag Olar - "Gentlemen-ul" din Sibiu.

De asemenea, la categoria semiprofesionişti, va lupta şi sportivul Andrei Pădină, de 18 ani, din Slobozia.