Gâdea, "şocat" după ce a pierdut procesul cu Kovesi: "Îi aşteptăm să vină să ne ia apartamentele!"

Miting organizat de Antene, Piaţa Constituţiei, 19 februarie 2016. În imagine Mihai Gâdea
Miting organizat de Antene, Piaţa Constituţiei, 19 februarie 2016. În imagine Mihai Gâdea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, s-a declarat „şocat” de sentinţa pronunţată de instanţă în procesul pe care îl are cu şefa DNA, sentinţă în temeiul căreia el şi postul TV sunt obligaţi să-i plătească în solidar Laurei Codruţa Kovesi 300.000 de lei daune morale.

Potrivit aktual24.ro, Gâdea s-a victimizat în direct la Antena 3, acuzând-o pe Kovesi că vrea să îl lase în stradă.

„Suntem şocaţi să aflăm aşa ceva. În nicio democraţie din lume şeful unei instituţii de forţă nu dă în judecată jurnalişti pentru că şi-au exercitat dreptul la libera exprimare.

Este şocant. Este limpede ce se întâmplă în aceste zile. Totul este la vedere, după ce v-am luat sediile, acum vă luăm şi apartamentele. Cine îşi imaginează că avem 300.000 de lei? Îi aşteptăm să vină să ne ia apartamentele.

Vom transforma acest proces într-o bătălie pentru libertatea de exprimare. Ce mesaj se dă? Cine nu este cu diviziile militare din presă nu are are niciun fel de problemă”, a declarat Gâdea.

Reamintim că instanţa i-a obligat pe Mihai Gâdea, Bianca Nae, Mugur Ciuvică şi SC Antena 3 SA să-i plătească în solidar şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, suma de 300.000 de lei reprezentând "prejudiciul cauzat prin încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată", relatează ziare.com.

Decizia de azi nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în 30 de zile de la comunicare însă este obligatorie.

De asemenea, instanţa i-a obligat pe Antena 3 SA şi pe realizatorul TV Mihai Gâdea "să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte", respectiv să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici