Gabriel Oprea se mai alege cu un dosar. Acuzaţiile vizează abuz în serviciu

Înalta Curte a decis completarea cercetărilor într-un caz de abuz în serviciu vizându-l pe fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Înalta Curte a decis completarea cercetărilor într-un caz de abuz în serviciu vizându-l pe fostul vicepremier şi ministru de Interne Gabriel Oprea. Concret, este vorba despre redeschiderea unui dosar vizând o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Oprea, formulată de un fost angajat al MAI, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, fostul angajat MAI, Mihai Şova, îl acuză pe Oprea de implicare în emiterea unor rapoarte de către ofiţerii serviciului secret al Ministerului de Interne. Plângerea, depusă în 2016, a fost clasată de Parchetul General la finalul anului trecut. Acum, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis redeschiderea dosarului, arată sursa citată.

Mai exact, judecătorii au hotărât să anuleze ordonanţa procurorilor de la Parchetul General de la sfârşitul anului trecut, prin care aceştia clasau acuzaţiile pe care fostul secretar general adjunct al MAI până la începutul lui 2015, Mihai Şova, i le-a adus lui Oprea.

Decizia este definitivă iar în baza ei procurorii ar urma să desfăşoare o anchetă definitivă cu privire la aceste acuzaţii, pentru că motivul anulării acelei hotărâri de clasare a fost completarea urmăririi penale. Instanţa cere procurorilor să-i audieze pe Gabriel Oprea precum şi pe ofiţerii care au întocmit acele rapoarte secrete.