Gabriel Liiceanu, comparaţie cu tâlc despre plagiatul lui Victor Ponta

Gabriel Liiceanu la dezbaterile de la GDS
Gabriel Liiceanu la dezbaterile de la GDS (Epoch Times România)

Cunoscutul om de cultură Gabriel Liiceanu a făcut într-un text publicat recent o parabolă între verdictul dat de comisii în cazul plagiatului lui Victor Ponta şi o autopsie.

"Pentru a înţelege mai limpede ridicolul care se naşte odată cu crearea unor comisii în lanţ pentru examinarea unui fapt instalat din prima clipă în evidenţă, să luăm următorul exemplu. Un om cade în plină stradă ciuruit de 85 de gloanţe. După primul moment de panică, lumea se apropie şi constată că omul e cât se poate de mort.

Desigur, e necesar, pentru ca episodul final al funeraliilor să aibă loc, un raport al poliţiei şi constatul medicului legist. Cum ar arăta însă cazul celui ciuruit, dacă lucrurile ar urma cursul plagiatului nostru? El n-ar mai fi înmormântat niciodată.

Noi şi noi comisii de medici legişti şi mereu alte echipe de poliţişti vor fi chemate să stabilească moartea celui ciuruit. Şi asta cu atât mai abitir cu cât cel mort, deşi mort, ar fi întrebat dacă este mort şi, culmea!, din noua dimensiune în care s-ar afla, a morţii pure (asta în raport cu dimensiunea în care ne aflăm noi), ar susţine că nu este mort.

Putrezind şi rămânând cu vremea un simplu schelet, el ar continua să fie cercetat de diferite comisii care se vor disputa asupra stării lui", a scris Gabriel Liiceanu la contributors.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne