Gabriel Berca: PSD face racolări masive de primari în Moldova

Gabriel Berca
Gabriel Berca (www.gov.ro)

Gabriel Berca, vicepreşedinte PMP, a afirmat miercuri că PSD a trecut la racolări masive de primari din opoziţie în judeţe din Moldova.
"Este necesar un echilibru politic în această zonă a ţării. PSD a trecut la o racolare masivă de primari ai opoziţiei. Nu vrem să ne întoarcem înainte de 2004, când Moldova era roşie", a declarat Berca.

Acesta a subliniat faptul că, mai ales în mediul rural, PMP întâmpină dificultăţi în recrutarea militanţilor, deoarece oamenii se tem de represaliile primarilor din localităţile respective, potrivit Mediafax.

"Este importantă organizarea, iar azi, la Iaşi, am avut o întâlnire tehnică pentru europarlamentare. Vom avea o campanie decentă, nu una bazată pe acuze gratuite", a declarat Gabriel Berca.

Opinia Partidului Liberal

După dezmembrarea USL, PNL a acuzat PSD că a început racolările de primari şi parlamentari liberali ca să devină partidul stat din vremea lui Năstase.

”PNL constată că PSD revine, zi după zi, la comportamentul şi practicile partidului-stat din vremea lui Adrian Năstase. Campania de racolare a unor parlamentari sau primari liberali aruncă şi mai mult în penibil modul PSD de a face politică odată ajuns la Putere. Politica agresivă a PSD de a destructura PNL, prin încercările repetate de racolare a membrilor liberali de partid, arată justeţea deciziei PNL de a nu mai continua proiectul USL cu un astfel de PSD, reîntors în timpurile de tristă amintire ale anilor 2000-2004. De altfel, încă din februarie, precizam într-un comunicat de presă faptul că ştim că PSD a trasat sarcina fiecărei filiale social-democrate din întreaga ţară să racoleze minim un parlamentar al PNL. În ciuda presiunilor extrem de frecvente şi puternice din teritoriu, foarte puţini liberali au căzut în capcana PSD. Aceasta arată atât caracterul demn şi vertical al colegilor noştri, cât şi unitatea marii familii liberale”, se precizează în comunicatul de presă al PNL în luna martie.

Liberalii susţin că nu se lasă intimidaţi de campaniile PSD şi precizează faptul că PNL nu a fost destructurat de PSD-ul lui Adrian Năstase şi nici PSD-ul discipolului acestuia, Victor Ponta, nu va reuşi acest lucru. Aceştia consideră că este foarte trist că PSD nu a înţeles nimic din parcursul democratic şi european al României şi a revenit la metodele vechi şi ridicole de a face politică.