G4Media: Banii spitalelor sărace, spânzuraţi pe firme de plimbat hârtii şi dat "sfaturi utile"

Bolnavi în paturi la spital
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)

Primarii unora dintre cele mai modeste oraşe se folosesc, pentru acreditarea spitalelor din subordine, de firme de consultanţă pe care le plătesc cu zeci de mii de lei, în condiţiile în care atât primăria, cât şi spitalul au în aparatul propriu angajaţi de specialitate, relatează G4Media

Un astfel de exemplu este cel al spitalului din Hârşova, care a încheiat un contract de consultanţă în valoare de 40.000 de euro cu o firmă de consultanţă deţinută de doi consilieri juridici care, întâmplător, lucrează tot în sistemul public, la spitale din capitala Olteniei.

Potrivit contractului, firma de consultanţă din Craiova - CONAS - trebuie să întocmească dosarul de acreditare, dosar care în multe spitale este realizat de angajaţii proprii.

Suma de 40.000 de lei dată pe contractul pentru dosarul de acreditare reprezintă 8% din bugetul destinat de primarul Ionescu pentru Sănătate în Hârşova, iar jumătate din bugetul alocat personalului din domeniu din oraş.

”Eu sunt de părere că spitalele trebuie să se întoarcă la Ministerul Sănătăţii. Spitalul din Hârşova deserveşte 50.000 de oameni, din care doar 48% sunt din oraş, restul sunt din localităţile învecinate. Nu cred că este corect acest lucru”, a declarat primarul Viorel Ionescu.

Unii cetăţeni din Hârşova sunt revoltaţi, iar alţii susţin că este incredibil ca primarul Ionescu să facă aşa ceva.

”Toţi fură, şi Ionescu şi alţii, iar noi trăim în mizerie. Sincer, spitalul din Hârşova e mizerabil, nimeni nu merge aici dacă poate ajunge până la Constanţa”, a explicat un localnic pentru sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici