Furtuni de nisip lovesc nordul Indiei. Peste 120 de morţi

Furtună de nisip în India, mai 2018.
Furtună de nisip în India, mai 2018. (Wikipedia.org)

Furtuni puternice de nisip au ucis peste 120 de persoane în India, în principal în statele Uttar Pradesh şi Rajasthan. Prognozele meteo susţin că în weekend vremea va rămâne încă instabilă.

Vânturi de până la 130 km pe oră, însoţite de ploi şi fulgere au măturat statele indiene nordice Uttar Pradesh şi Rajasthan, ucigând peste 120 de persoane miercuri şi joi.

Multe dintre victime dormeau când locuinţele lor s-au prăbuşit din cauza vânturilor şi a fulgerelor, potrivit Deutsche Welle.

Furtunile de nisip au mai distrus de asemenea sute de colibe, au smuls copaci din rădăcină, au provocat pene de curent şi au generat pagube majore în rândul culturilor şi animalelor din gospodării.

Districtul Agra, unde este localizat Taj Mahal, a fost afectat în mod special. Aproximativ 43 de persoane au murit, însă monumentul nu a fost afectat.

În cursul zilei de joi, muncitori şi rezidenţi au început să cureţe copacii cazuţi şi molozul, în timp ce meteorologii au avertizat că vremea rea încă nu a trecut. O altă furtună de nisip puternică este aşteptată să măture anumite zone ale celor două state indiene în acest weekend.

Furtunile şi fulgerele ucid mii de oameni în fiecare an în India. Furtunile recente fac parte dintre cele mai severe care au lovit ţara în ultimele decenii. De asemenea, mulţi oameni au fost luaţi prin surprindere deoarece sezonul musonic este la 6 săptămâni distanţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe