Furios că a fost surprins fără mască, un primar PSD dă afară din primărie o echipă de control de la Poliţie şi DSP

Primarul PSD Valerică Chitic din localitatea Mărăşeşti, jud.Vrancea
Primarul PSD Valerică Chitic din localitatea Mărăşeşti, jud.Vrancea (Youtube - screenshot)

Primarul PSD Valerică Chitic din localitatea Mărăşeşti, judeţul Vrancea, a dat afară din sediul Primăriei o echipă de control de la Direcţia de Sănătate Publică şi IPJ Vrancea după ce a fost surprins fără mască de protecţie în incinta instituţiei, a anunţat DSP Vrancea pe pagina de Facebook.

Concret, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea şi un agent al IPJ Vrancea au vrut să verifice modul de respectare a măsurilor de siguranţă epidemiologică în instituţiile publice, respectiv Primăria Mărăşeşti. La intrarea în instituţie, cei doi membri ai echipei de control au constatat că secretara nu purta mască şi i-au cerut să se conformeze măsurilor legale stabilite. Întrucât uşa de la biroul primarului era deschisă, cei doi s-au recomandat şi au constatat că, de asemenea, primarul şi viceprimarul nu purtau mască de protecţie.

La întrebarea reprezentantului DSP de ce nu poartă mască, edilul s-a adresat celor doi într-un mod nepoliticos, spunând că în primărie el hotărăşte.

La insistenţele angajatei DSP care şi-a motivat prezenţa spunând că are tot dreptul să verifice modul de respectare a măsurilor sanitare în instituţiile publice, Valerică Chitic a avut un exces de furie şi a poftit-o afară. Nici agentul de la IPJ Vrancea nu a fost tratat mai bine, primarul adresându-i-se într-un mod nepoliticos şi dându-l şi pe el afară din instituţie.

Situaţia de la Mărăşeşti a fost prezentată, de altfel, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea din aceeaşi zi.

„Controlul a fost efectuat în baza prevederilor HG 856 din 14 octombrie 2020, cu stabilirea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, şi în baza Legii 55, din 15 mai 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. [...] Faţă de cele constatate, a fost întocmit proces verbal şi se va aplica amendă UAT Mărăşeşti pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă epidemiologică”, au precizat reprezentanţii DSP Vrancea.

Potrivit anunţului de pe platforma de socializare, astfel de abateri de la respectarea măsurilor legale de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei s-au mai constatat şi la alte instituţii din judeţ, echipele de control ale DSP Vrancea atrăgând atenţia celor care nu respectă prevederile legale asupra riscurilor la care se expun, atât pentru sănătatea lor dar şi a celor cu care intră în contact, fie colegi de serviciu sau din familie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne