Funia se apropie de par pentru Laura Georgescu

Laura Georgescu, preşedinta CNA
Laura Georgescu, preşedinta CNA (Epoch Times România)

După ce s-a aflat în mijlocul unui scandal mediatic de proporţii, şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, este aşteptată miercuri la sediul DNA pentru a da declaraţii în urma plângerii penale formulate de PPDD, în care este acuzată că a favorizat anumite posturi de televiziune şi a cerut mită în schimbul acestor favoruri. Alături de Georgescu sunt aşteptaţi la DNA şi ceilalţi membri ai CNA, relatează Realitatea TV.

Deşi a fost înregistrată ameninţându-şi angajaţii, vorbind urât cu mai mulţi copii participanţi la un program de educaţie alternativă, dar şi vorbind despre mită, şantaj şi favorizarea postului România TV, Laura Georgescu refuză să cedeze preşedinţia CNA şi se declară pregătită să facă faţă "presiunilor politice", acuzând, totodată, că înregistrările apărute în presă sunt "montate".

"M-a forţat jigodia de Georgică Severin (preşedintele Comisiei de Cultură din Senat, n.r.) să le dau lor cuvântul. Eu înnebunesc că tu mă pui, pe boul de Ghiţă (Sebastian, deputat PSD şi patronul România TV, n.r.) şi pe România TV să-i acopăr şi tu nu profiţi de... aşa. Înţelegi ce-ţi explic? Crezi că merge ceva legal în România? Vin şi te şantajez... Cum crezi că merge-n România? Merge ceva legal? Să mă duc şi să zic: nu vă supăraţi, uitaţi, am şi eu o lege. Pot sa, la umbra ei, să-mi fac treaba? Nu. E, du-te dracu’ atuncea! Vin şi te şantajez, ce vrei să fac?", spune Laura Georgescu, conform înregistrării dezvăluite de Realitatea TV.

După ce această înregistrare a apărut în presă, PDL, PNL, PPDD şi PMP au cerut demisa Laurei Georgescu, ba mai mult, deputatul PPDD Liliana Mincă a anunţat că partidul său a formulat o plângere penală pe numele Laurei Georgescu, pe care o acuză de corupţie. Reprezentantul PPDD a scos în evidenţă că şefa CNA a favorizat anumite posturi de televiziune şi a cerut mită în schimbul acestor favoruri.

Amintim că şefa CNA, o fostă subalternă a premierului Victor Ponta în administraţia Guvernului Adrian Năstase, a fost desemnată în fruntea instituţiei la propunerea şi cu susţinerea Guvernului Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne