Funcţionarii, interdicţie la proteste? Pîslaru, revoltat: Dragi colegi, nu vă veţi lăsa intimidaţi şi cenzuraţi!

"Dragi funcţionari publici, în afara orelor de program sunteţi încă liberi să vă exprimaţi cum vreţi şi cum vă dictează conştiinţa. Pentru asta au murit oamenii la Revoluţie şi au fost bătuţi la mineriade în Piaţa Universităţii", le transmite Dragoş Pîslaru funcţionarilor publici.
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi, potrivit legii, dreptul la opinie al funcţionarilor publici este garantat, aceştia au primit interdicţie să participe la proteste sau să le susţină în orice formă, relatează puterea.ro. Astfel, un angajat din Ministerul Muncii, condus de Olguţa Vasilescu, a declarat, pentru publicaţia citată, că la toate ministerele şi structurile coordonate de acestea s-au ţinut şedinţe, în care angajaţii au fost „prelucraţi” să nu se implice sub nicio formă în proteste, chiar dacă este vorba de timpul lor liber.

Mai mult, funcţionarilor li s-a interzis şi să interacţioneze cu prietenii, prin intermediul reţelelor de socializare, pe acest subiect, respectiv să posteze, să distribuie sau să comenteze imagini sau texte legate de proteste, toate aceste interdicţii contravenind flagrant legii.

Amintim că potrivit ART. 27 al Statutului Funcţionarilor Publici (Legea 188 din 1999, actualizată), „(1)Dreptul la opinie al funcţionarilor publici este garantat; (2)Este interzisă orice discriminare între funcţionarii publici pe criterii politice, de apartenenţă sindicală, convingeri religioase, etnice, de sex, orientare sexuală, stare materială, origine socială sau de orice altă asemenea natură”.

Comentând aceste informaţii, predecesorul Olguţei Vasilescu la ministerul Muncii, Dragoş Pîslaru, a opinat că, dacă informaţiile sunt reale, "atunci este extrem de grav".

Cât am fost ministru #LaMunca am încurajat permanent argumentarea ideilor şi libertatea de opinii a tuturor colegilor, indiferent de nivelul lor pe ierarhia instituţionala.

Niciodată nu am crezut şi nu voi crede că un demnitar ar trebui să poată să închidă gura oamenilor din subordine pentru beneficii de propagandă în folos personal sau de partid.

Buna guvernare în interesul oamenilor şi pentru oameni se face cu oameni liberi şi deschişi, nu cenzuraţi.

Oameni buni, chiar şi voi dragi funcţionari publici, în afara orelor de program sunteţi încă liberi să vă exprimaţi cum vreţi şi cum vă dictează conştiinţa. Pentru asta au murit oamenii la Revoluţie şi pentru asta au fost bătuţi oamenii la mineriade în Piaţa Universităţii.

Dragi colegi, aveţi datoria morală să vă exprimaţi împotriva decăderii guvernării în materie de transparenţă şi profesionalism, în ceea ce priveşte captura statului în interes privat sau de grup.

Am fost onorat să servesc ţara alături de voi şi ştiu că nu vă veţi lăsa intimidaţi şi cenzuraţi de nimeni.

România a depăşit frica de dictatori, despoţi şi baroni, iar zilele acestea românii luminează viitorul democraţiei mai puternic ca niciodată!

Fiţi demni şi arătaţi că echipa de #LaMunca nu poate fi redusă la tăcere!", scrie, pe contul său de Facebook, Dragoş Pîslaru.