Funcţionari ai primăriei Chişinău sancţionaţi pentru alimentaţia proastă în grădiniţe

Inspectând grădiniţa de copii nr.157 din Chişinău, Silvia Radu a stabilit că într-adevăr micuţii ar fi fost alimentaţi la micul dejun cu hrişcă şi lapte în care erau gâze.
Silvia Radu inspectând grădiniţa nr.157 din Chişinău
Silvia Radu inspectând grădiniţa nr.157 din Chişinău (chisinau.md)

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, a inspectat grădiniţa nr. 157 din Capitală după ce în presă de la Chişinău au apărut mai multe imagini publicate de părinţii unui copil care frecventa grădiniţa şi prin care se dovedea că micuţii ar fi fost alimentaţi la micul dejun cu hrişcă şi lapte în care erau gâze.

Edilul interimar al Capitalei şi viceprimarul Ruslan Codreanu au vizitat blocul alimentar al grădiniţei şi au discutat cu personalul angajat.

Potrivit primăriei Chişinău, în urma controlului efectuat la faţa locului s-a constatat că faptele prezentate în mass media corespund adevărului. Au existat grave nereguli in procesul de alimentaţie. Produsele care erau destinate copiilor nu erau conforme cu normele sanitare.

Urmare a faptelor constatate, Silvia Radu, a dispus convocarea Comisiei de Disciplină a municipiului Chişinău şi a propus sancţionarea Veronicăi Solomiţchi, şefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport a sectorului Buiucani, precum şi a lui Alexandru Fleaş, director al Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău.

Comisia de Disciplină în baza prevederilor legale şi probelor administrate, a sancţionat cei doi angajaţi ai municipalităţii cu mustrare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe