FSB-ul ar putea pregăti înlocuirea lui Putin

Vladimir Vladimirovici Putin, arhivă - 2005
Vladimir Vladimirovici Putin, arhivă - 2005 (MLADEN ANTONOV/AFP/Getty Images)

Serviciul secret rus, din interiorul căruia provine actualul preşedinte rus Vladimir Putin, pregăteşte un plan de înlocuire a întregii conduceri a Rusiei cu “personaje politice noi“, scrie jurnalistul rus de opoziţie Alexandr Sotnik.

“După eşecurile politicii sale externe şi interne, în ciuda dezmăţului propagandei în mass-media rusă, capii de la Lubianka (sediul FSB) ştiu clar: este timpul pentru o urgentă ‘schimbare de portret’,” - scrie Sotnik pe pagina sa de Facebook.

Conform lui Sotnik, ultima înfrângere zdrobitoare a lui Putin în sectorul politic, după toate probabilităţile, a convins în cele din urmă ''biroul'' că trebuie în grabă să dea “reset”.

“Din păcate, nu deţin detalii ale noului scenariu. Dar, sunt sigur că, în viitorul apropiat, vom vedea o schimbare a elementelor de la Kremlin”, mai spune Sotnik, adăugând că sunt pregătiţi deja “jucători de poker promiţători” pentru a prelua conducerea.

“Ţării şi întregii lumi le va fi dezvăluit noul 'politician strălucit şi promiţător, capabil să sugrume hidra corupţiei' – sau, mai simplu spus, acel nou agent FSB cu 'faţă umană'”, a declarat jurnalistul.

“Un sistem care se autocopiază nu are elemente inabordabile. Iar Putin nu este un 'geniu indispensabil'. Mai mult decât atât, el s-a dovedit deja a fi un om de nimic, slab şi predispus la vicii”, a spus Sotnik, aducând aminte de anterioarele moment de 'reset al sistemului' din istoria Rusiei (Andropov, Gorbaciov şi Elţîn).

“Prima încercare a FSB de a pune mâna pe puterea absolută a fost dejucată odată cu arestarea lui Beria. Arestarea a fost condusă de mareşalul Jukov, iar generalul de război Batitsky a fost cel care a efectuat ‘tragerea de control’”, a adăugat jurnalistul.

Sotnik a declarat că nu cunoaşte numele noului pretendent la preşedinţia Federaţiei Ruse.

“Nu mi s-a dat numele bărbatului. Mi s-a spus că nu este bătrân, este un colonel care ar trebui să se retragă, şi care, în iarna lui 2014, se afla în Soci, fiind responsabil pentru securitatea Jocurilor Olimpice. În acest moment, împreună cu alţi câţiva candidaţi, el se 'pregăteşte cu seriozitate pentru preluarea preşedinţiei'”, a dezvăluit Sotnik.

Aşa cum s-a raportat, conform analizelor politice, întreruperea participării lui Vladimir Putin la cel mai important summit pentru politica, economia şi securitatea globală – summitul G20, sau Big Twenty – arată că Putin şi-a pierdut legitimitatea politică pentru a reprezenta Federaţia Rusă în lume şi pentru a-i apăra interesele. Astfel, există suficiente motive pentru a lua în considerare o posibilă demisie a lui Putin din fruntea Federaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe