Frumuseţe fascinantă: fata cu ochi caleidoscopici

Priviţi la ochii ei frumoşi … sunt hipnotizanţi! În realitate, culoarea irisului este dată de o afecţiune numită “heterocromie centrală”.
Ochi
Ochi (Elsie Halima Ijorogou-Reed)

O tânără din Nigeria a fost remarcată de un fotograf, pe când se afla într-o piaţă din statul Lagos, unde vindea legume.

Fotografiile cu aceşti ochi minunaţi s-au răspândit foarte repede pe reţelele sociale

Elsie Halima Ijorogou-Reed a publicat aceste fotografii cu textul: “Fata care vinde legume în piaţa “Mila 12” din Lagos a fost apreciată, iar mulţi spun că nu ştiu cum de nigerienii se pot făli cu aceşti ochi. Ochii multicolori nu se întâlnesc des în Nigeria. Mulţi oameni se întreabă care este motivul coloritului.”

În timp ce mulţi utilizatori admirau aceşti ochi atractivi, alţii se arătau sceptici.

(Foto: Elsie Halima Ijorogu-Reed)

“Drăguţ, ea s-a născut cu nişte ochi minunaţi”, scrie o utilizatoare. “Sunteţi sigură că nu poartă lentile de contact?”, întreabă altcineva.

Ochii sclipitori au un amestec de culori: verde, auriu şi albastru

Uimitorul amestec de culori arată cât se poate de natural, şi acest fapt nu se datorează lentilelor de contact colorate. Ochii caleidoscopici pot fi rezultatul heterocromiei centrale - o afecţiune oculară în care apar două culori diferite ale aceluiaşi iris. S-a constat că heterocromia centrală apare numai la 1% din populaţia lumii.

(Foto: Elsie Halima Ijorogu-Reed)

Un alt comentator scrie pe Facebook: “Mă rog ca aceşti ochi să ajungă în lumina reflectoarelor, astfel încât ea să poată duce o viaţă mai bună împreună cu familia ei. Au ceva unic în ei, pentru ca ea să se poată remarca şi să strălucească.”