Frontul Naţional se dezmembrează: vicepreşedintele ameninţă cu demisia după schimbarea de macaz a Marinei Le Pen

Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen (Sylvain Lefevre/Getty Images)

Frontul Naţional care a propulsat-o pe Marine Le Pen pe scena politică a Franţei este ameninţat cu haosul după ce vicepreşedintele partidului a ameninţat că îşi depune demisia dacă partidul de extremă dreapta va urma noua direcţie dată de Marine Le Pen care a renunţat la planurile de revenire la franc, ca parte a noului ei pachet de "modernizare" a partidului.

Florian Philippot, vicepreşedintele Frontului, a spus că va demisiona dacă partidul îi va ignora propunerea de revenire la moneda naţională a Franţei - francul.

"Dacă vom continua cu această monedă [euro, n.r.] nu vom avea niciodată vreo posibilitate de a rezolva problema şomajului. Promitem patriotism francez şi continuând cu moneda euro, nu facem decât să minţim publicul".

Partidul naţionalist trece printr-o perioadă grea după înfrângerea masivă suferită de Marine Le Pen în alegeri. Le Pen a schimbat macazul după rezultatele în alegeri, recunoscând că promisiunea sa de a renunţa la euro a fost responsabilă de o scădere masivă a popularităţii sale.

Sondajele arată că 70% dintre francezi doresc să rămână în zona euro.

Frontul Naţional este îngrijorat de faptul că şansele de a câştiga locuri în parlament se reduc dramatic dacă nu îşi revizuieşte unele dintre propuneri până la alegerile parlamentare de luna viitoare.

Marine Le Pen încearcă să reconstruiască partidul după înfrîngerea suferită la prezidenţiale. Le Pen nu a anunţat dacă va schimba numele partidului său, dar a promis că îl va reforma din temelii şi va reconstrui peisajul politic în jurul dezbaterii patrioţi versus globalişti.

Marine Le Pen a anunţat că va candida la parlamentarele din iunie la Calais.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe