Fratele vitreg al liderului Kim Jong-un ar fi fost ucis în Malaezia

Fratele vitreg al liderului Nord Coreean Kim Jong-un ar fi fost ucis în Malaezia, informau marţi agenţia de ştiri Yonhap şi alte posturi Sud Coreene de ştiri, citând surse neidentificate.
Fotografie a lui Kim Jong-Nam, cel mai mare fiu al dictatorului comunist Kim Jong-Il,  4 iunie 2010 în Macau
Fotografie a lui Kim Jong-Nam, cel mai mare fiu al dictatorului comunist Kim Jong-Il, 4 iunie 2010 în Macau (JoongAng Sunday/AFP/Getty Images)

Yonhap, citând o sursă a guvernului sud-coreean, susţinea că beizadeaua comunistă - Kim Jong Nam - ar fi fost ucisă luni dimineaţă în Malaezia. Nu a oferit mai multe detalii.

TV Chosun, o reţea de televiziune prin cablu, afirma că fratele liderului ar fi fost otrăvit pe aeroportul Kuala Lumpur de către două femei presupuse ca fiind agenţi nord-coreeni. Femeile nu au fost capturate, a afirmat Chosun citând mai multe surse ale guvernului sud-coreean.

Poliţia din Malaezia a declarat pentru Reuters că un bărbat nord-coreean neidentificat a murit în drum spre spital de la aeroportul Kuala Lumpur. Poliţia susţine că identitatea bărbatului nu a fost verificată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe