Fratele lui Traian Băsescu rămâne după gratii

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, şi Marian Căpăţână, inculpaţi în dosarul privind mita primită de la familia lui Bercea Mondial, vor rămâne în arest preventiv, au decis joi magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins, luni, solicitările lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu, constatând totodată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de cei doi inculpaţi. Curtea de Apel a menţinut această decizie care fusese contestată de avocaţii acestora.

Reamintim că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în dosarul privind mita primită de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice, cu ajutorul Antenei 3, înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar fi trebuit să demonstreze traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Mircea Băsescu este acuzat că ar fi primit de la familia Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, suma de 250.000 de euro în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză.

În cauză a fost instituit sechestrul asigurător pe bunuri imobile aflate în proprietatea lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne