Franţa: Autoturism cu număr de Vatican transportând cocaină şi canabis

Cocaină
Cocaină (EITAN ABRAMOVICH / AFP / Getty Images)

În Franţa, la Chambery, la mică distanţă după graniţa cu Italia, poliţia a interceptat un autoturism cu număr de înmatriculare de Vatican. Surprinzător, la bordul vehiculului au fost găsite patru kilograme de cocaină şi 200 grame de canabis, anunţă Il Messaggero citând o ştire de la radio RTL.

În autoturism se aflau doi cetăţeni italieni, în vârstă de 30 şi respectiv de ani, ale căror nume însă nu au fost încă date publicităţii. Cei doi au fost reţinuţi timp de 48 de ore, termen care ulterior a fost prelungit la 96 de ore. Ei au fost acuzaţi de trafic cu stupefiante. Dat fiind faptul că arestaţii nu aveau paşaport diplomatic, poliţia a anunţat că cel puţin pe moment nimic nu permite implicarea în vreun mod a statului Vatican.

La un punct de control la intrarea în Chambery, lucrătorii vamali au oprit un Ford cu număr de înmatriculare de Vatican. La o scurtă percheziţie, au descoperit drogurile ascunse în valize şi genţi.

Potrivit unor surse apropriate anchetei, proprietarul maşinii este cardinalul argentinian Jorge Maria Mejia, în vârstă de 91 de ani, care ocupă funcţia de bibliotecar pe lângă Sfântul Scaun. Acesta ar fi încredinţat autoturismul a doi cetăţeni italieni pentru revizie tehnică. Cei doi însă, s-au gândit să profite de ocazie şi să facă o călătorie în Spania de unde să cumpere droguri, gândindu-se ca o tăbliţă de înmatriculare cu număr diplomatic i-ar fi scutit de orice problemă cu autorităţile.

Portavocea Vaticanului, Federico Lombardi, a confirmat cazul dar a negat orice implicare a vreunei persoane din rândul personalului Sfântului Scaun. El a precizat că, proprietarul maşinii, cardinalul Mejia, nu numai că este în vârstă dar ar fi şi bolnav, rămânând ca poliţia să facă propriile cercetări asupra cazului, mai anunţă Il Messaggero.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe