Franţa arestează 24 de membri Antifa după violenţe împotriva poliţiei la o demonstraţie a personalului medical

Un membru al  grupului extremist Antifa vandalizează un magazin din Nantes, Franţa, pe  14 februarie 2014
Un membru al grupului extremist Antifa vandalizează un magazin din Nantes, Franţa, pe 14 februarie 2014 (FRANK PERRY / AFP / Getty Images)

Cel puţin 24 de persoane au fost arestate marţi, după ce militanţii organizaţiei Antifa s-au confruntat cu poliţia, atacând ofiţeri la Paris în marja unei manifestaţii a lucrătorilor din domeniul sănătăţii.

La manifestaţii au participat aproximativ 18.000 de persoane la Paris, potrivit poliţiei. Cel puţin încă 220 de proteste au fost planificate în toată ţara. În timp ce mulţi dintre protestatari au fost profesionişti din domeniul sănătăţii, alţii au ţinut pancarde de sprijin pentru organizaţia de stânga radicală Blacks Lives Matter, pe care scris „Nu pot respira”.

Câteva sute de militanţi ai blocului negru Antifa au folosit demonstraţia ca scuză pentru a ataca poliţia. Ciocniri intense au avut loc la Esplanade des Invalides, o mare zonă verde din faţa Leş Invalides, unde se află muzeul armatei franceze şi mormântul lui Napoleon Bonaparte.

Potrivit unui raport al ziarului Le Parisien, extremiştii Antifa au răsturnat o maşină şi au atacat un autobuz în timpul revoltei. Poliţia a fost forţată să răspundă utilizând gaze lacrimogene.

Filme video au apărut şi pe reţelele de socializare care arată membrii Antifa atacând poliţia şi aruncând un număr mare de proiectile asupra forţelor de ordine.