Franţa: 10 morţi şi numeroşi răniţi în urma deraierii unui tren de mare viteză

Ca şi cum tragedia atentatelor de vineri seara de la Paris nu ar fi fost suficientă, Franţa are parte de o altă durere: 10 morţi şi mai mulţi răniţi, dintre care unii grav, este bilanţul deraierii unui tren de mare viteză.
10 morti si mai multi raniti, dintre care unii grav, este bilantul deraierii unui tren de mare viteza, la nord de Strasbourg.
10 morti si mai multi raniti, dintre care unii grav, este bilantul deraierii unui tren de mare viteza, la nord de Strasbourg. (Twitter.com)

Sâmbătă, un tren de mare viteză (TGV), a deraiat în timp ce efectua o cursă de testări în oraşul Eckwersheim, la nord de Strasbourg. Este vorba de un tren non-comercial care circula pe o linie în probe.

Potrivit SNCF, căile ferate transalpine, trenul circula având la bord numai personal tehnic şi a deraiat din cauza vitezei excesive.

Cu toate că prefectura a invocat ca motiv al deraierii viteza excesivă, jandarmeria aflată la faţa locului nu a determinat încă adevărata cauză a incidentului.

Aceasta linie de mare viteză ar fi trebuit să intre în funcţiune în primăvara anului 2016, iar trenul efectua probe pe traseul respectiv.

Potrivit “20minutes.fr”, la bordul trenului se aflau în total 49 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe