[FOTO] Diaspora cea cu sufletul mereu acasă. Doi ani de proteste #rezist, onoraţi în Marea Britanie

Doi ani de proteste
Doi ani de proteste (Rezist WMW)

De doi ani de zile, mai exact de la adoptarea OUG 13, românii ies în stradă, seară de seară în Bucureşti, în Piaţa Victoriei, pentru a cere o justiţie independentă, o clasă politică onestă şi curată care să lucreze pentru cetăţeni. De protestat nu se protestează însă doar în faţa guvernului, văzut de manifestanţi drept un simbol al corupţiei, ci în multe oraşe ale ţării şi da, şi în Diaspora. Printre diasporenii care au ieşit frecvent în stradă şi care i-au susţinut pe românii de acasă sunt cei din Marea Britanie. Şi, pentru a onora cei doi ani de manifestări paşnice, pe 31 ianuarie, la iniţiativa grupului Rezist WMW, mai mulţi români au organizat un eveniment inedit la Birmingham.

Mai exact, tinerii au organizat o expoziţie de fotografii, pancarte etc., au oferit momente artistice şi şi-au exprimat gândurile şi speranţele.

"Noi, românii din Rezist WMW, din Marea Britanie, am marcat ieri, 31 ianuarie, 2 ani de la începutul protestelor printr-o expoziţie interactivă cu pancarte de la proteste. Prin această expoziţie, am dorit să arătam că nu dorim să uităm eforturile societăţii civile din ultimii doi ani şi în acelaşi timp, că aceste eforturi trebuie susţinute şi încurajate în continuare.

Toate pancartele, sloganurile, fotografiile care au scăpat de intemperii, au fost expuse la Centrală, sală oferită de comunitatea poloneză din Birmingham. O continuare a solidarităţii pe care comunitatea poloneză ne-a arătat-o în timpul protestelor din 2017 în Marea Britanie şi în alte părţi. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui public divers şi internaţional, fizic şi virtual, materialele şi discursurile fiind în română şi engleză.

Pentru noi, ca români care trăim în afara graniţelor, evenimentul a însemnat un moment de reflecţie asupra stării socio-politice din România şi asupra noului rol pe care şi-l asumă tot mai mult societatea civilă.

Mesajul central al evenimentului a fost unul adresat românilor, fie că sunt în ţară sau peste hotare, de a îşi înţelege şi asuma rolul şi responsabilităţile individuale pentru mersul mai bun al comunităţii în care se găsesc", transmit reprezentanţii WMW Rezist, într-un comunicat remis Epoch Times.

Vă invităm să urmăriţi fotografii de la eveniment:

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

 
 
    (Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

Doi ani de proteste
Doi ani de proteste (Rezist WMW)

(Rezist WMW)

Doi ani de proteste #rezist
Doi ani de proteste #rezist (Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

(Rezist WMW)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne