Fotbal. Sporting Lisabona - FCSB 0-0, în play-off-ul Ligii Campionilor

"Băieţii s-au dăruit azi, au dat totul pe teren..Jucătorii au demonstrat că au valoare de Champions League" - Nicolae Dică, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti.
Sporting Lisabona - FCSB 0-0, în play-off-ul Ligii Campionilor.
Sporting Lisabona - FCSB 0-0, în play-off-ul Ligii Campionilor. (FC Steaua Bucuresti/facebook)

Steaua Bucureşti a obţinut un rezultat de egalitate, marţi seara, pe arena ''José Alvalade'' din Lisabona, acolo unde a întâlnit echipa gazdă Sporting, în prima manşă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.

Elevii pregătiţi de Nicolae Dică au avut de susţinut un meci greu în faţa unei formaţii puternice, dar prin disciplină s-au ridicat la standardul cerut pentru un asemenea nivel. Scorul de 0-0 înregistrat pe tabela de marcaj la finalul timpului regulamentar de joc, oferă prima şansă roş-albaştrilor în returul de la Bucureşti programat să aibă loc pe 23 august.

"Băieţii s-au dăruit azi, au dat totul pe teren. Consider că am făcut un joc defensiv bun. Am avut unele probleme la acest capitol în campionat, dar în seara asta am arătat bine. Jucătorii au demonstrat că au valoare de Champions League" a mărturisit tehnicianul grupării din Ghencea.

Partida a fost una frumoasă, în care ocaziile de poartă au avut loc de ambele părţi. Lusitanii s-au evidenţiat primii prin francezul Mathieu, a cărui reluare a fost deviată în corner de Momcilovic (min. 8), pentru ca două minute mai târziu gazdele să ceară penalty pentru un henţ la Larie.

Cea mai mare ocazie i-a aparţinut lui Acuna (min. 23) care a nimerit bara goal-keeper-ului Niţă. Până spre finalul partidei gruparea din Lisabona a mai ameninţat poarta vicecampioanei României, dar fără rezultat. Bruno Fernandes (min. 79) a tras slab din careul de 11 metri, fără probleme pentru Niţă, pentru ca apoi acelaşi jucător să tragă periculos din marginea careului (min. 89), dar balonul s-a dus pe lângă poartă.

La Steaua, cei mai în formă au fost Alibec (min. 22), care a tras puternic de la 35 de metri, minge oprită cu emoţii, în doi timpi, de portarul Rui Patricio, ca apoi în minutul 29, acelaşi Alibec să-l pună din nou la încercare printr-un şut la colţul scurt.

Filipe Teixeira a fost foarte aproape de marea surpriză (min. 57), dar nu a putut prelua bine mingea centrată de Tănase în faţa porţii.

Enache a ratat şi el o mare ocazie (min. 77), după ce a scăpat singur cu portarul în urma unei pase venite de la Alibec, dar a şutat pe lângă poartă.

Partida retur este programată în 23 august, la Bucureşti.

L-a finalul partidei, Gigi Becali, finanţatorul echipei din capitală, a declarat pentru Digi Sport: "Mi-e teamă că la Bucureşti o echipă aşa de valoroasă cum e Sporting va marca. Aşa că noi va trebui să dăm două goluri aici. Eu zic că putem învinge la Bucureşti.. Sporting nu este o echipă de netrecut. Nu este nici Barcelona, nici Real Madrid, nici Manchester United sau Manchester City. Pe ăştia îi putem bate..Eu sunt mulţumit. Mai mult nu se putea azi decât cu noroc. Am făcut maximum în acest meci".

Au evoluat echipele:
Sporting: 1. Rui Patricio — 92. Cristiano Piccini, 4. Sebastian Coates, 22. Jeremy Mathieu, 5. Fabio Coentrao (45. Iuri Medeiros, 86) — 16. Rodrigo Battaglia, 23. Adrien Silva (căpitan; 8. Bruno Fernandes, 67) — 9. Marcos Acuna, 17. Daniel Podence (88. Seydou Doumbia, 60), 77. Gelson Martins — 28. Bas Dost. Antrenor: Jorge Jesus.
Rezerve neutilizate: 18. Romain Salin — 3. Jonathan Silva, 11. Bruno César, 55. Tobias Figueiredo.

FCSB:1. Florin Niţă — 44. Gabriel Enache, 6. Ionuţ Larie, 15. Marko Momcilovic, 12. Junior Morais — 5. Mihai Pintilii, 23. Ovidiu Popescu — 80. Filipe Teixeira, 10. Florin Tănase (20. Vlad Achim, 83), 22. Cătălin Golofca (29. William de Amorim, 57) — 7. Denis Alibec (căpitan; 9. Harlem Gnohere, 90). Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 33. Eduard Stăncioiu — 8. Lucian Filip. 13. Marian Pleaşcă, 98. Dennis Man.

Arbitru: Felix Brych; arbitri asistenţi: Mark Borsch, Stefan Lupp; arbitri adiţionali: Bastian Dankert, Marco Fritz; arbitru de rezervă: Christian Gittelmann (Germania)
Cartonaşe galbene: Pintilii (32, 80), Piccini (56), Acuna (63), Tănase (64), Ov. Popescu (70), Battaglia (82), Bruno Fernandes (84), Doumbia (86), Larie (88).
Cartonaş roşu: Pintilii (80).