Fotbal. Selecţionerul Christoph Daum, dat afară de la naţională

Federaţia Română de specialitate a hotărât rezilierea contractului selecţionerului echipei naţionale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.
Antrenorul echipei de fotbal a României, Christoph Daum.
Antrenorul echipei de fotbal a României, Christoph Daum. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Comisia Tehnică a FRF, întrunită, luni, la Casa Fotbalului, a propus conducerii forului naţional rezilierea contractului selecţionerului echipei naţionale a României, Christoph Daum, după ce acesta a ratat obiectivul principal - calificarea la Cupa Mondială din 2018. Germanul îşi va primi în continuare sumele cuprinse în contract, doar că nu va mai sta pe bancă în meciurile cu Kazahstan şi Danemarca - ultimele două confruntări din preliminariile Campionatului Mondial.

"Comisia tehnică a propus întreruperea raportului de muncă între FRF şi Christoph Daum şi s-au făcut recomandări pentru numele viitorului selecţioner. Nu vă pot spune numele. I-am rugat pe membri să facă recomandări în plic, să le semneze. Între 3 şi 5 nume. Vor fi contabilizate şi, în funcţie de ce va decide conducerea, se va decide începerea negocierilor. Sunt nume pe care le cunoaşteţi din presă. Până la următoarele meciuri, sperăm să rezolvăm problema selecţionerului. Recomandarea Comisiei nu este o hotărâre", a declarat preşedintele comisiei, Mihai Stoichiţă, pentru digisport.

Noul conducător principal de joc va fi ales în prezenţa lui Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, printr-un vot secret. Printre posibilii viitori la cârma primei reprezentative se numără Dan Petrescu, Cosmin Contra, Walter Zenga, Cosmin Olăroiu şi Ladislau Boloni.

"În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum şi, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecţioner, în baza propunerilor primite de la preşedintele Comisiei Tehnice", a declarat Burleanu.

Până la desemnarea noului selecţioner, Mihai Stoichiţă va fi interimar pe banca naţionalei pentru meciurile cu Kazahstan (5 octombrie) şi Danemarca (8 octombrie).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport