Fotbal: Secretarul general al FIFA susţine că gazonul artificial poate fi folosit la Cupa Mondială

Secretarul general al FIFA, francezul Jerome Valcke.
Secretarul general al FIFA, francezul Jerome Valcke. (FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a respins acuzaţiile de discriminare după ce Cupa Mondială 2015 de fotbal feminin din Canada se va disputa pe gazon artificial şi susţine ca şi Mondialul masculin se poate disputa în viitor pe acest gen de suprafaţă, relatează Reuters.

''Ar putea fi mai devreme decât s-ar crede ca şi competiţia masculină a Cupei Mondiale să se desfăşoare pe terenuri artificiale'', a declarat Valcke într-un interviu pe site-ul FIFA.

Proteste virulente şi plângeri penale împotriva FIFA şi a federaţiei canadiene au fost formulate deja împotriva disputării CM 2015 feminin din Canada pe gazon artificial, din cauza creşterii riscului de accidentări. Până în prezent, ediţiile Cupei Mondiale, programate o dată la 4 ani, s-au disputat numai pe terenuri cu iarbă.

''Pot garanta personal că terenurile vor fi la cele mai înalte standarde atât la stadioanele oficiale cât şi la bazele de antrenament. Din acest motiv am angajat un expert independent în gazon şi avem de asemenea un institut tehnic de testare care monitorizează şi verifică calitatea. Toată lumea poate fi asigurată că tratăm foarte serios CM 2015 şi suntem angajaţi alături de comitetul de organizare naţional să oferim cel mai bun turneu final posibil'', a adăugat Valcke, care a precizat că alegerea gazonului artificial a fost impusă de condiţiile meteo din Canada.