Fotbal: Wolfgang Niersbach nu susţine realegerea lui Sepp Blatter în funcţia de preşedinte FIFA

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach.
Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach. (Boris Streubel / Bongarts / Getty Images)

Preşedintele federaţiei germane de fotbal (DFB), Wolfgang Niersbach, nu doreşte realegerea elveţianului Joseph Blatter în funcţia de preşedinte al forului fotbalistic mondial, dar nici nu a mărturisit pe cine va sprijini dintre ceilalţi doi candidaţi rămaşi în cursă, relatează agenţia EFE.

''Blatter este marele favorit, dar asta nu schimbă dorinţa noastră, făcută publică, de schimbare'', a afirmat Niersbach în ziarul Bild. Şeful DFB a adăugat însă că nu are nicio problemă personală cu Blatter, iar elveţianul ştie poziţia sa: ''Dacă este reales, nu vom fi întotdeauna de acord, dar vom colabora de o formă constructivă''.

După retragerea olandezului Michael van Praag, pentru preşedinţia FIFA au mai rămas trei candidaţi la alegerile ce vor avea loc pe 29 mai la Zurich: actualul preşedinte Joseph Blatter, care vrea un al cincilea mandat, portughezul Luis Figo, fost mijlocaş şi vedetă a echipelor Real Madrid şi Inter Milano, şi prinţul iordanian Ali Bin Al-Hussein, unul dintre vicepreşedinţii FIFA.