Fotbal. Lyon şi Beşiktaş, sancţionate de Comisia de disciplină a UEFA

În urma incidentelor de săptămâna trecută din turul sferturilor de finală ale Europa League, cele două echipe vor fi excluse din următoarea competiţie europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probaţiune de doi ani.
(UEFA/facebook)

Olympique Lyon şi Beşiktaş Istanbul au fost sancţionate, miercuri, de către Comisia de disciplină a UEFA în urma incidentelor de săptămâna trecută din turul sferturilor de finală ale Europa League. Astfel, forul fotbalistic european a decis ca cele două grupări să fie excluse din următoarea competiţie europeană la care se vor califica, cu o perioadă de probaţiune de doi ani, plus o amendă de 100.000 de euro.

Partida de săptămâna trecută, disputată pe stadionul 'Parc OL' din Lyon, a avut o întârziere de 45 de minute din cauza invadării terenului de joc de către suporterii lui Olympique, care au dorit să se protejeze de proiectilele şi petardele lansate din tribune de fanii turci.

Confruntările dintre fanii celor două formaţii au început în afara stadionului, cu două ore înaintea jocului, continuând apoi în tribune.
Între 15.000 şi 20.000 de suporteri turci, majoritatea veniţi din Franţa sau din ţările vecine, s-au amestecat printre cei 35.000 de spectatori, pe lângă cei 3.000 de fani veniţi de la Istanbul şi cărora le-a fost rezervat un sector special în tribune.

Returul este programat joi, la ora locală 21,05, la Istanbul, fiind prevăzut ca niciun suporter francez să nu poată asista la această partidă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport