Fotbal. Laureaţii Galei 'The Best FIFA Football Awards 2018' (video)

Laureaţii Galei 'The Best FIFA Football Awards'.
Laureaţii Galei 'The Best FIFA Football Awards'. (Getty Images)

Mijlocaşul lui Real Madrid, Luka Modric, a fost premiat, luni seara, în cadrul ceremoniei organizată la Londra de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) cu titlul de cel mai bun fotbalist al anului, câştigătorul Ligii Campionilor cu echipa sa de club primind distincţia chiar de la Gianni Infantino, preşedintele forului internaţional.

''Este o mare onoare şi un sentiment frumos să mă aflu aici cu acest trofeu incredibil în mână..", a declarat Modric.

Coechipierul lui Modric, belgianul Thibaut Courtois, a fost ales la rândul lui cel mai bun portar al anului

''Sunt foarte mândru de acest premiu. Le mulţumesc tuturor celor care m-au votat, colegilor mei, antrenorilor mei şi mai ales familiei şi prietenilor, care mi-au fost mereu alături, atât în momentele bune, cât şi în cele mai puţin bune'', a spus Courtois, câştigătorul medaliei de bronz cu naţionala Belgiei la CM din Rusia de anul acesta.

Echipa ideală a anului 2018, anunţată de FIFA, îi are în componenţă pe David de Gea (Manchester United), Dani Alves (Paris Saint-Germain), Raphael Varane (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid), Luka Modric (Real Madrid), N'Golo Kante (Chelsea), Eden Hazard (Chelsea), Lionel Messi (Barcelona), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus).

Fotbalistul german Lennart Thy de la formaţia olandeză Venlo, a fost onorat cu premiul pentru fair play, după ce a donat sânge pentru un bolnav de leucemie, motiv pentru care nu a putut participa în luna martie la un meci contra formaţiei PSV Eindhoven, motivul invocat atunci de conducerea clubului a fost că jucătorul nu poate evolua deoarece ''salvează o viaţă''.

Premiul pentru cel mai bun antrenor din fotbalul feminin în sezonul trecut, a fost atribuit anul acesta fostului internaţional francez Reynald Pedros, conducătorul principal de joc al echipei Olympique Lyon. Acesta a reuşit în sezonul trecut să cucerească Liga Campionilor şi titlul în Franţa.

Egipteanul Mohamed Salah - atacantul lui Liverpool, a fost recompensat cu Premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al sezonului, reuşit într-un meci cu Everton, pe 10 decembrie 2017.

Titlul de cei mai frumoşi suporteri, a revenit suporterilor naţionalei de fotbal a statului Peru, care au sărbătorit cu entuziasm pe străzile din Rusia la Cupa Mondială, deşi echipa antrenată de Ricardo Gareca nu a putut trece de faza grupelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport