Fotbal: FRF, doar amendată de UEFA pentru incidentele de la meciul România - Ungaria

Sigla Federaţiei Române de Fotbal.
Sigla Federaţiei Române de Fotbal. (www.frf.ro)

Federaţia Română de Fotbal a fost amendată de Comisia de Disciplină, etică şi control a UEFA cu suma de 32.000 de euro pentru incidentele produse la meciul dintre naţionalele României şi Ungariei (1-1), din data de 11 octombrie, iar sectorul 122 al Arenei Naţionale va fi închis la meciul cu Irlanda de Nord, anunţă FRF.

UEFA a deschis pe 15 octombrie proceduri disciplinare atât împotriva României, cât şi a Ungariei, după incidentele provocate de fanii celor două echipe la meciul desfăşurat pe 11 octombrie la Bucureşti, în preliminariile EURO 2016.

Forul continental a reţinut, în cazul României, "incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h) din Regulamentul Disciplinar al UEFA); aprinderea/aruncarea de torţe şi petarde (articolul 16 (2) (b) & (c) ); folosirea de lasere (articolul 6 (2) (d)); conduită inadecvată a echipei (cel puţin cinci cartonaşe galbene) (articolul 15 (4)".

În cazul Ungariei, forul fotbalistic european a reţinut, următoarele acuzaţii: "comportament rasist (articolul 14 din Regulamentul Disciplinar al UEFA); incidente între suporteri (articolul 16 (2) (h); aprinderea de torţe (articolul 16 (2) (c)); conduită inadecvată a echipei (cel puţin cinci cartonaşe galbene) (articolul 15 (4)".

Federaţia maghiară a fost amendată la rândul său cu suma de 30.000 de euro şi la următorul său meci oficial, cu Finlanda, pe 14 noiembrie, la Budapesta, în preliminariile EURO 2016, va trebui să închidă un sector al stadionului pe care va juca naţionala ''care să aibă minimum 2.500 de locuri''.

De asemenea, forul maghiar trebuie să contacteze FRF în perioada următoare pentru a ajunge la un acord în privinţa pagubelor produse de fanii unguri pe Arena Naţională.

Următorul meci al României în preliminarii va fi la Bucureşti, cu Irlanda de Nord, pe 14 noiembrie, iar tricolorii riscau sa îl joace fără spectatori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport