Fotbal: Copos cedează suporterilor acţiunile sale la clubul Rapid

George Copos
George Copos (Epoch Times România)
Patronul clubului de fotbal Rapid Bucureşti, George Copos, a anunţat, duminică, pe blogul său personal, că a decis să cedeze gratuit acţiunile sale către suporterii giuleşteni.

"Am luat decizia de a renunţa la toate participaţiile mele în SC FC Rapid SA. Drept urmare anunţ public că cesionez gratuit toate cele 5.500.000 acţiuni către rapidişti, inclusiv investiţiile făcute în Baza Pro Rapid, mărcile înregistrate, brandurile, siglele, palmaresul, culorile deţinute de Rapid etc. Îi invit aşadar să pe suporteri îşi desemneze structura care să preia de la noi participaţiile în Rapid - fie ea Liga Suporterilor, fie o altă structură. Situaţia actuală a clubului poate fi găsită şi studiată în "Planul de reorganizare publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 4416/12.03.2013" unde se poate găsi tot ceea ce este relevant faţă de starea clubului, prezentat transparent şi corect. La această oră valoarea comercială a lotului de jucători a Rapidului este de 11,8 milioane euro, conform ultimei evaluări făcute de site-ul de specialitate Transfermarkt.ro", afirmă Copos în mesajul citat de AGERPRES.

Copos precizează că actuala conducere a clubului aşteaptă să fie contactată pentru a perfecta cu maximă urgenţă formalităţile de cesionare a acţiunilor.

"Consider că fac un gest de loialitate faţă de rapidişti, dându-le ocazia de a fi, în sfârşit, în postura de a aplica ceea ce mi-au cerut mie ani de-a rândul.

Am luat această decizie după ce, timp de 20 de ani, am fost alături de Rapid", subliniază Copos.

George Copos rememorează momentul când a preluat echipa, în 1992, când clubul "traversa una din multele sale perioade grele". Copos aminteşte că a creat condiţii corecte de pregătire, iar baza sportivă "Pro Rapid" este una de nivel internaţional: terenuri, gazon, sală de forţă, condiţii de recuperare, hotel, restaurant, birouri, tot ce trebuie. Copos subliniază că a investit şi într-un stadion care nu era al clubului, a refăcut gazonul, iar împreună cu Ministerul Transporturilor a închis "Potcoava" şi a realizat instalaţia de nocturnă.

"Toate acestea au condus la rezultatele cunoscute: două titluri de campioni, 4 Cupe ale României, 4 Supercupe, participări multiple în cupele europene - culminând cu ediţia 2005-2006, în care Rapid a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei UEFA. La un moment dat au apărut complicaţii pe care am încercat să le rezolv. Am căutat şi am găsit aliaţi - alungaţi cu pietre în final de "Suporteri". În ultimele luni am făcut eforturi mari de a scoate clubul din marile sale dificultăţi financiare. Am fost obligat de lege să recurg la procedura de insolvenţă. Am renunţat, eu şi societăţile ANA, la circa 23,5 milioane de euro, sume avansate sub formă de împrumuturi Rapidului şi care ar fi trebuit să ne fie restituite. Rapid a fost şi va fi doar al suporterilor din Giuleşti. Lor li se cuvine atât clubul, cu toate bunele şi relele lui, cât şi sarcina de a-l conduce de aici înainte, conform concepţiei şi strategiei lor. Voi fi mereu - de acum încolo doar cu sufletul - alături de Rapi

d", a conchis Copos.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va anunţa luni sentinţa definitivă în dosarul privind transferurile de jucători în care opt oameni de fotbal, printre care şi Copos, sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Pe 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe George Copos.

Aproximativ o sută de suporteri ai echipei Rapid l-au aşteptat vineri pe George Copos la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nemulţumiţi de intrarea în faliment a clubului. Suporterii Rapidului s-au adunat pe trotuarul din faţa instanţei supreme, purtând pancarte şi strigând lozinci împotriva finanţatorului George Copos. "Te aştept să te iubesc; colegul din patul de jos" era mesajul de pe o pancartă sau "Copos la puşcărie", scris cu câte o literă pe fiecare tricou al suporterilor. Rapid nu a primit licenţa pentru sezonul viitor al Ligii I şi nu va putea evolua în primul eşalon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport