Fotbal: Columbianul James Rodriguez, prezentat de Real Madrid în faţa a circa 35.000 de suporteri

Fotbalistul columbian James Rodriguez.
Fotbalistul columbian James Rodriguez. (youtube.com)

Fotbalistul columbian James Rodriguez a fost prezentat de clubul spaniol Real Madrid, marţi seara, pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', în faţa a circa 35.000 de suporteri, marea majoritate de origine columbiană, transmite DPA.

Rodriguez, pentru care campioana Europei va plăti circa 80 de milioane de euro lui AS Monaco, după cum relatează presa iberică, a declarat că transferul său la Real este ''un vis transformat în realitate''. Playmaker-ul sud-american, golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia, cu 6 goluri, a semnat un contract pe şase ani cu Real.

''Sunt foarte fericit să fiu aici. Pentru mine este un vis devenit realitate. Sper să câştig multe trofee cu acest club'', a spus Rodriguez la prezentarea oficială. James devine al treilea columbian care joacă la Real, după Freddy Rincon şi Edwin Congo.

''Suntem campionii Europei, dar vrem să fim şi mai puternici şi să îmbunătăţim echipa. Acum a venit unul dintre acei jucători care seduce pe oricine cu calitatea fotbalului său — un jucător care a condus Columbia în Cupa Mondială şi care a marcat cel mai frumos gol al turneului'', a afirmat, la rândul său, preşedintele clubului madrilen, Florentino Perez.

James Rodriguez a mărturisit că ţine cu Real Madrid de la vârstă de 11 ani, când la echipa iberică jucau fotbalişti precum Zidane, Ronaldo Nazario de Lima sau Roberto Carlos. ''Am visat să ajung aici, am luptat din greu şi am suferit. Acum vreau să muncesc mult şi să îmi păstrez locul aici'', a subliniat Rodriguez.

Mijlocaşul ofensiv de 23 de ani este al doilea transfer de marcă realizat în această vară de câştigătoarea Ligii Campionilor, după Toni Kroos, mijlocaşul german venit de la Bayern München. Real ar urma sa se despartă de Angel Di Maria şi Sami Khedira, pentru a le face loc noilor veniţi.