Fotbal: CM 2014 - Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din zona europeană, pe 21 octombrie

Vedere a sediului FIFA din Zurich.
Vedere a sediului FIFA din Zurich. (SEBASTIAN DERUNGS / AFP / Getty Images)

Tragerea la sorţi a meciurilor de baraj din zona europeană a preliminariilor Cupei Mondiale 2014 va avea loc pe 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich, la 15,00 (ora României), a anunţat Federaţia internaţională de fotbal.

Cele mai bune opt echipe clasate pe locul secund în grupele de calificare se vor înfrunta tur-retur, pe 15 şi 19 octombrie, pentru stabilirea ultimelor reprezentante ale "bătrânului continent" la turneul final din Brazilia. Echipele vor fi repartizate în două grupe a câte 4, conform ultimului clasament mondial FIFA, care va fi dat publicităţii pe 17 octombrie, iar formaţiile din prima grupă vor fi considerate capi de serie la tragerea la sorţi.

Una dintre cele opt selecţionate participante la acest play-off ar putea fi cea a României, aflată în cursa pentru ocuparea locului secund în Grupa D, alături de Ungaria şi Turcia.

În acest moment, România ocupă locul 4 în clasamentul grupei, la egalitate de puncte (13) cu Turcia, echipa de pe locul trei, în timp ce Ungaria se află pe locul secund, cu 14 pct. Liderul grupei este Olanda, cu 22 pct, "Portocala mecanică" având deja asigurată calificarea la CM 2014.

În ultimele jocuri din grupă, România va întâlni Andorra (11 octombrie, în deplasare) şi Estonia (acasă), însă calificarea la baraj a "tricolorilor" va depinde în mod special de rezultatele partidelor Olanda - Ungaria (11 octombrie, Amsterdam) şi Turcia - Olanda (15 octombrie, Istanbul).

alte articole din secțiunea Sport