Fotbal - CM 2014: Selecţionerul Germaniei propune o înlocuire suplimentară în meciurile cu prelungiri din faza eliminatorie

Selecţionerul german Joachim Loew.
Selecţionerul german Joachim Loew. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Selecţionerul Germaniei Joachim Loew consideră că ar fi binevenită o a patra înlocuire în timpul prelungirilor pentru echipele care joacă meciuri consecutive de 120 minute în faza eliminatorie a Mondialului, relatează agenţia Reuters.

''Merită să fie luat în consideraţie acest lucru, să ai şansa ca antrenor să ai dreptul la a patra înlocuire, mai ales începând cu optimile şi dacă ai mai multe meciuri cu prelungiri'', a declarat Loew într-o o conferinţă de presă.

Germania, care joacă marţi cu Brazilia în semifinale la Belo Horizonte, a avut nevoie de 120 minute pentru a îngenunchia Algeria şi apoi doar de 90 minute pentru a elimina Franţa în sferturi. Însă trei meciuri din ultimele cinci ale germanilor au avut loc la prânz, la ora 13,00 a Braziliei.

''În special după un lung sezon, este o posibilitate interesantă şi o idee interesantă. La ora 1,00 este dificil, resimţi apoi epuizarea jucătorilor. Pentru antrenor şi echipă trebuie să existe şi o altă opţiune'', a adăugat selecţionerul german.

O parte dintre meciuri s-au disputat la prânz pentru o audienţă globală mai bună şi în special pentru telespectatorii europeni.

FIFA a propus această idee forului care girează regulile fotbalului (IFAB) acum doi ani, dar nu a reuşit să strângă o majoritate de 75 la sută de voturi pentru a deveni o regulă acceptată.

Gerard Houllier, fost antrenor al Franţei şi al Liverpool, a declarat recent că propunerea ar trebui retrimisă la IFAB.