Fotbal: Cluburile din Crimeea vor evolua în campionatul Rusiei

(photos.com)

Cluburile de fotbal din peninsula Crimeea au fost acceptate să evolueze în campionatul Rusiei începând din viitorul sezon, a anunţat Federaţia rusă de fotbal (RFU), citată de agenţia Reuters.

Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea în luna martie, la scurt timp după ce protestatarii ucraineni l-au înlăturat de la putere pe preşedintele prorus Viktor Ianukovici.

Decizia de a accepta cluburile din Crimeea a fost adoptată joi, în cadrul unei reuniuni a Comitetului executiv al RFU.

În urma acestei hotărâri, trei cluburi din Crimeea — TSK Simferopol — SKChF Sevastopol şi Jemciujina Ialta—, vor evolua în cel de-al treilea eşalon a fotbalului rus (zona sudică).

Federaţia rusă de fotbal a anunţat, totodată, că la viitoarea sa reuniune va fi analizată propunerea "acceptării ca Federaţia de fotbal din Sevastopol şi Federaţia de fotbal a Republicii Crimeea să fie primite sub umbrela să", se precizează într-un comunicat dat publicităţii de RFU.

Anexarea Crimeei a pus cluburile din această regiune într-o poziţie dificilă legată de campionatul în care ar trebui să joace, după ce au evoluat anterior în Ucraina.

Relaţiile dintre Rusia şi Ucraina sunt în continuare tensionate, Kievul acuzând Moscova că îi sprijină pe separatiştii din regiunile Doneţk şi Lugansk, aflate în estul Ucrainei.