Fotbal: Au fost deschise proceduri disciplinare împotriva federaţiilor din Muntenegru şi Rusia

(FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a început proceduri disciplinare împotriva federaţiilor naţionale din Muntenegru şi Rusia ca urmare a incidentelor care s-au produs vinerea trecută la Podgorica, unde meciul dintre dintre selecţionatele celor două ţări, din cadrul preliminariilor EURO 2016, a fost întrerupt.

Partida a fost întreruptă pentru prima oară timp de jumătate de oră din cauza aruncării unei fumigene în capul portarului rus Igor Akinfeev (în primul minut), scos pe o targă şi înlocuit. Apoi, meciul a fost oprit definitiv de către arbitru în minutul 67 (la scorul de 0-0), după izbucnirea unui scandal între jucătorii celor două reprezentative.

Federaţia muntenegreană (FSCG) este anchetată pentru "aprinderea şi aruncarea de fumigene şi diverse obiecte de către spectatorii săi" şi pentru că a fost "gazda unui meci care nu a fost disputat în integralitate", potrivit UEFA.

La rândul ei, federaţia din Rusia (RFS) este cercetată pentru acelaşi delict, a adăugat forul continental.

Totodată, instanţa disciplinară a UEFA a deschis o procedură disciplinară după ce a primit o plângere din partea RFS, iar o dată la care vor fi comunicate sancţiunile va fi anunţată ulterior.

Incidentele de vineri seara din Muntenegru au survenit în timp ce preşedintele UEFA, proaspăt reales, Michel Platini, a înăsprit tonul săptămâna trecută, la congresul organismului european, trăgând un semnal de alarmă în faţa revenirii actelor huliganice în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport