Fostul şef ANAF Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Afaceristul Radu Nemeş, 7 ani cu executare

Sorin Blejnar
Sorin Blejnar (Sorin Blejnar / Facebook)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus semnificativ pedepsele din dosarul "Motorina" şi l-au achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, însă omul de afaceri Radu Nemeş a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, relatează Agerpres.

Potrivit deciziei, care este definitivă, instanţa l-a achitat pe Sorin Blejnar pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi pentru fapta de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).

Totodată, a fost achitată definitiv şi soţia omului de afaceri, Diana Marina Nemeş, pentru constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii).

În primă instanţă, fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina".

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne