Fostul şef ANAF Sorin Blejnar, achitat în dosarul "Motorina". Afaceristul Radu Nemeş, 7 ani cu executare

Sorin Blejnar
Sorin Blejnar (Sorin Blejnar / Facebook)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a redus semnificativ pedepsele din dosarul "Motorina" şi l-au achitat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, însă omul de afaceri Radu Nemeş a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, relatează Agerpres.

Potrivit deciziei, care este definitivă, instanţa l-a achitat pe Sorin Blejnar pentru complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală şi pentru fapta de constituire a unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).

Totodată, a fost achitată definitiv şi soţia omului de afaceri, Diana Marina Nemeş, pentru constituire a unui grup infracţional organizat (în forma constituirii).

În primă instanţă, fostul preşedinte al ANAF Sorin Blejnar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la cinci ani închisoare cu executare în dosarul "Motorina".

Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne