Fostul şef al CNAS, medicul Irinel Popescu, audiat la DNA

Prof. dr. Irinel Popescu
Prof. dr. Irinel Popescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Doctorul Irinel Popescu a fost audiat miercuri la DNA în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, în calitate de şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, relatează B1 TV.

Fostul şef la CNAS este acuzat că, în perioada 2007 - 2009, ar fi făcut achiziţii de servicii de asistenţă tehnică la preţuri supraevaluate, prejudiciul adus statului ridicându-se la 16 milioane de euro.

Potrivit DNA, în perioada 2007 — 2009, între CNAS şi HP România SRL au fost încheiate mai multe acte adiţionale la un contract de informatizare a instituţiei, prin care au fost achiziţionate servicii suplimentare de asistenţă tehnică şi instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) şi pentru softul care asigură planificarea resurselor (ERP) la preţuri supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om în cazul a două dintre actele adiţionale şi de 760/zi-om în cazul unui alt act adiţional, dintre cele care fac obiectul dosarului, arată DNA.

Procurorii anticorupţie i-au mai pus sub acuzare, în acelaşi dosar pe Vasile Ciurchea, fost preşedinte al Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, în perioada 2007-2009, Maria Constantinescu, fost director general adjunct, Lucian Istvan, fost director la Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Liliana Maria, fost director la Direcţia Juridică, toţi cei menţionaţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne