Fostul şef al Cabinetului tehnocrat: Birchall a primit toate temele făcute, dar nu le-a aplicat. Tot Cioloş e de vină

Acuzaţiile lansate de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, la adresa Guvernului Cioloş - potrivit cărora tehnocraţii "au bătut pasul pe loc" în privinţa pregătirii preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene - sunt necredibile şi hilare, consideră Alin Cristian Mituţa.
Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Să spui că Guvernul Cioloş nu s-a priceput şi nu s-a ocupat cum trebuie de afacerile europene e ca şi cum ai spune că Guvernul Grindeanu nu s-ar pricepe la dat ordonanţe noaptea, a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului tehnocrat şi director executiv în cadrul Asociaţiei România 100, Alin Cristian Mituţa, la acuzaţiile lansate de ministrul Ana Birchall.

"Ar fi necredibil şi hilar să afirmi contrariul, la fel cum e şi declaraţia doamnei Birchall cum că Guvernul Cioloş nu a pregătit bine preşedinţia Consiliului UE din 2019. Guvernul Cioloş i-a lăsat doamnei Birchall toate temele făcute, inclusiv un plan detaliat în 200 de pagini despre cum ar trebui să se desfăşoare pregătirile pentru preşedinţie din 2016 până în 2019. Problema e că dumneai nu l-a aplicat iar acum constată că are întârzieri pentru care, aţi ghicit, tot Cioloş e de vină că doar n-o să fie chiar ea", a precizat tehnocratul.

Pentru corecta informare, fostul şef al Cabinetului tehnocrat a prezentat Memorandumul adoptat de Guvernul Cioloş, cu precizarea că anexa lui tehnică (ce nu este publică) conţine şi un masterplan detaliat de aproximativ 200 de pagini.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a acuzat Guvernul Cioloş că a întârziat pregătirea preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în primul semestru din 2019, astfel că actualul Executiv a fost nevoit să se mobilizeze pentru a recupera. Detalii aici.