Fostul şef al Cabinetului Cioloş: Putem privi în ochi şi cu fruntea sus orice român

"Dacian şi noi împreună cu el putem privi, într-adevăr, în ochi, cu fruntea sus orice român pentru perioada în care ne-am asumat guvernarea ţării", a remarcat fostul şef al Cabinetului tehnocrat.
O parte din echipa tehocrată a lui Dacian Cioloş
O parte din echipa tehocrată a lui Dacian Cioloş (Alin Cristian Mituţa)

În timp ce Guvernele PSD nu ies bine nici măcar în propriile evaluări, Guvernul Cioloş punctează foarte bine în evaluări mult mai serioase şi pune România în centrul atenţiei la nivel internaţional, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului Cioloş, Alin Cristian Mituţă.

"Un studiu realizat de KPMG în 136 de ţări, care măsoară indicele de adaptabilitate la schimbare, arată că România e printre ţările care au evoluat cel mai mult din 2015 până în 2016 pe cele 3 componente evaluate: capacitatea guvernamentală, capacitatea mediului de afaceri şi capacitatea umană şi a societăţii civile. România înregistrează şi cel mai spectaculos salt din lume, de 35 de locuri, în ceea ce priveşte capacitatea guvernamentală de adaptabilitate la schimbare adică acea caracteristică esenţială care permite ca o ţară să ţină pasul cu vremurile, să fie deschisă către oportunităţi pentru a putea profita de ele.

Cu puţin timp în urmă, raportul Nations in Transit al Freedom House constată, de asemenea, că România a evoluat în 2016 pe trei componente principale: capacitatea guvernamentală, societatea civilă şi procesul electoral. Altfel spus, dacă Guvernele PSD nu ies bine nici măcar în propriile evaluări, iată că Guvernul Cioloş nu doar că punctează foarte bine în evaluări mult mai serioase dar şi pune România în centrul atenţiei la nivel internaţional", a scris Alin Mituţă, unul dintre membrii fondatori ai Platformei România 100.

Tehnocratul a amintit că fostul premier Dacian Cioloş spunea în urmă cu 10 luni, "care parcă par din altă viaţă dacă ne uităm în jur", că "pentru mine patriotismul şi ţara sunt lucruri mult prea profunde pentru a veni cu ele să le expun în piaţa publică pentru a câştiga nişte voturi. Nu asta mă interesează. Mă interesează să pot să privesc în ochi, cu fruntea sus, orice român pentru perioada pe care mi-am asumat-o la guvernare, împreună cu ceilalţi."

"Dacian şi noi împreună cu el putem privi, într-adevăr, în ochi, cu fruntea sus orice român pentru perioada în care ne-am asumat guvernarea ţării", a remarcat Alin Mituţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne