Fostul premier al Israelului, Ariel Sharon, a încetat din viaţă. Se va împlini profeţia rabinului Kaduri?

Ariel Sharon, fostul prim ministru israelian, în 2005 înainte de a intra în comă.
Ariel Sharon, fostul prim ministru israelian, în 2005 înainte de a intra în comă. (Gali Tibbon-Pool / Getty Images)

Fostul premier israelian Ariel Sharon, care se afla de opt ani în comă, a încetat din viaţă, au informat sâmbătă televiziunile israeliene, potrivit AFP.

Potrivit medicilor, starea lui s-a înrăutăţit în ultimele zile, aceştia explicând că Sharon suferea în special de insuficienţă renală severă, în urma unei intervenţii chirurgicale.

Ariel Sharon, în vârstă de 85 de ani, a suferit un atac cerebral la 4 ianuarie 2006, moment în are a intrat în comă. În ultimii ani, Sharon a fost asistat de fiii săi, Gilad şi Omri, care au decis să-l ţină în viaţă având asistenţă medicală continuă. În tot acest timp, fostul prim-ministru nu a dat niciun semn de trezire.

Profeţia unui binecunoscut rabin despre coma lui Sharon

Coma premierului israelian Ariel Sharon a devenit un subiect de interes pentru evreii şi creştinii care cred în profeţia Apocalipsei biblice atunci când unul din cei mai proeminenţi şi respectaţi rabini din Israel, Yitzhak Kaduri, a lăsat un mesaj criptic, dar revelator despre Mesia. Rabinul Kaduri a susţinut că Mesia "i-a vorbit" şi i-a transmis că revenirea Sa "nu va fi decât după moartea lui Ariel Sharon". În ultimii săi ani de viaţă, rabinul a vorbit ferm despre venirea lui Mesia.

Rabinul Kaduri a scris, de asemenea, o notă în 2005 şi a sigilat misiva lăsând instrucţiuni ca aceasta să fie deschisă la un an după moartea sa. Mesajul său a fost un acronim referitor la cineva cu numele Yeshua. Mesajul afirmă că acesta va ridica oamenii şi va dovedi că spusele şi legea sa sunt valide.

Acronimul nu a fost un accident, pentru că rabinul Kaduri a precizat că va conţine numele lui Mesia care, în religia iudaică, este aşteptat. Evreii ortodocşi şi familia sa au respins mesajul, deoarece o parte a evreilor ortodocşi nu consideră că "Iisus al creştinilor" este Mesia cel promis şi nu puteau să creadă că rabinul Kaduri ar spune un astfel de lucru.

Nerecunoaşterea lui Iisus ca Mesia promis neamului lui Israel, implică faptul că altcineva trebuie aşteptat. În timp ce familia lui Sharon se adună pentru a-şi lua la revedere de la acesta, o mare parte din lumea religioasă aşteaptă să vadă dacă profeţia lui Rabbi Kaduri va deveni realitate.

Povestea a apărut pentru prima data în luna aprilie 2007 în Israel Today Magazine.