Fostul ministru Ioana Petrescu, cu tunul pe Grindeanu: "S-a dat startul la marea evaziune?"

Guvernul Grindeanu parcă transmite un semnal către evazionişti că acum îşi pot vedea nestingheriţi de treaba lor, este de părere fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu.
Ioana Petrescu
Ioana Petrescu (Eugen Horoiu / Epoch Times)

Pare că Guvernul Grindeanu îşi doreşte să colecteze câţi mai mulţi bani la buget, dar fără să deranjeze Marele Evazionist, a acuzat fostul ministru de Finanţe, Ioana Petrescu, om de încredere al fostului premier Victor Ponta, într-o postare pe site-ul personal.

"Prin planul anunţat, de bun simţ, dar insuficient pentru a-şi atinge scopul, guvernanţii parcă transmit un semnal către evazionişti că acum îşi pot vedea nestingheriţi de treaba lor, în condiţiile în care, în ultimii trei ani, nu prea au putut să se desfăşoare cum şi-ar fi dorit", a declarat Ioana Petrescu.

Fostul ministru de Finanţe susţine că, după doar două luni, bugetul "gâfâie".

"Bugetul pentru anul 2017 este fundamentat pe venituri bugetare de 254,717 mld lei, cu 23 mld mai mult decât încasările din anul 2016. Pe primele două luni ale acestui an, s-au încasat doar 31,9 mld lei, adică cu 0,9% mai puţin decât în primele două luni din 2016. Asta înseamnă că deja avem probleme", a explicat Ioana Petrescu.

Din punctul său de vedere, acest lucru nu este cauzat de faptul că ANAF-ul nu îşi face treaba, ci pentru că veniturile au fost estimate mult prea optimist, probabil fără consultare cu cei de la Fisc. Pe de altă parte, premierul Sorin Grindeanu nu se declară pesimist şi nu renunţă la cheltuielile din bugetul de stat.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.