Fostul ministru Cristian David, plasat sub control judiciar

Cristian David
Cristian David (Epoch Times România)

Fostul ministru de Interne, Cristian David, acuzat că a primit 500.000 de euro pentru a interveni la Cristinel Bîgiu, pe vremea când acesta era prefect, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu, a fost plasat vineri sub control judiciar graţie deciziei magistraţilor Curţii Supreme.

Judecătorii au respins astfel contestaţia înaintată de procurori DNA împotriva deciziei prin care s-a înlocuit măsura arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul fostului ministru.

Cristian David este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, procurorii DNA acuzând-ul pe acesta că ar fi primit suma de 500.000 de euro în schimbul acordării titlului de proprietate asupra unui teren din Buzău unei persoane. Pe 22 ianuarie 2015, David a fost arestat.

Fostul ministru este urmărit penal şi într-un alt dosar, pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro. La vremea respectivă, David ocupa funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. La 27 februarie, preşedintele Traian Băsescu a avizat cererea de începere a urmăririi penale formulate de DNA în acest dosar.

Liberalul Cristian David este ginerele lui Mihail Vlasov, trimis şi el în judecată după ce a fost prins în flagrant primind o mită de 200.000. de euro. Soţia lui David, Vanda Vlasov, fost prim-vicepreşedinte al Curţii de Arbitraj Comercial, este urmărită şi ea penal în dosarul în care tatăl său este cercetat pentru corupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori, pe Facebook