Fostul director general RATB, Viorel Popescu, trimis în judecată

Sigla şi sediul DNA
Sigla şi sediul DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), Viorel Popescu.

Fostul şef al RATB este acuzat că a împuternicit o firmă, care nu avea drept de asistenţă juridică, să ofere regiei servicii de asistenţă în acest sens, servicii de care RATB-ul nu avea nevoie, prejudiciul astfel creat fiind estimat la 820.000 de euro.

Concret, în baza unui contract de prestări servicii juridice încheiat de RATB la data de 13.03. 2012, Popescu a împuternicit o societate comercială - S.C. URBCONNET S.R.L. - care nu avea drept de asistenţă juridică şi reprezentare în instanţă să recupereze toate creanţele de la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti. (C.A.S.M.B.) Din actele existente la dosar, reiese că în contract se specifică faptul că firma privată avea obligaţia să asiste la controlul efectuat de C.A.S.M.B., în vederea rambursării sumelor cuvenite regiei, deşi, în realitate, nu a existat şi nu se prefigura un astfel de control.

Mai mult, contractul respectiv nu avea nicio justificare, managementul RATB cunoscând clar, la momentul semnării actelor întocmite de funcţionarii de specialitate ai regiei, cuantumul sumelor de bani neachitate de C.A.S.M.B., defalcate pe unităţi lunare de timp, cu alte cuvinte, serviciile ce făceau obiectul contractului erau fictive.

În baza respectivului contract de consultanţă juridică, RATB a efectuat către respectiva firmă plăţi nelegale şi nefundamentate de prestaţii concrete ale beneficiarului în valoare totală de 3.657.576,49 lei (echivalentul a 820.000 euro), ce reprezintă prejudiciul material adus patrimoniului Regiei Autonome de Transport Bucureşti.

Viorel Popescu a fost trimis în judecată şi pus sub arest la domiciliu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne