Fostul director al “Apelor Române”, omul PSD, a fost reţinut. E acuzat că a luat o mită de 1 milion de euro

Directia Nationala Anticoruptie (DNA)
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) (Epoch Times România)

Fostul director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române”, Sandu Victor, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Bacău, care i-au deschis dosar penal pentru infracţiunea de luare de mită, se arată într-un comunicat DNA.

Sursa citată anunţă totodată că, în acelaşi dosar, este anchetat şi un om de afaceri, reprezentant al unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada 17 mai 2017 - 6 mai 2019, Sandu Victor, în calitate de director general al Administraţiei Naţionale "Apele Române", ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administraţia Naţională "Apele Române".

Banii ar fi fost viraţi de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general.

Concret, banii ar fi fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuţiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităţilor produse pe râuri din judeţul Bihor. Banii primiţi drept mită ar fi fost justificaţi cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări şi servicii care în realitate nu au fost executate.

În dosarul respectiv s-a dispus, de asemenea, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, cu începere de la data de 3 august 2020, faţă de două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru infracţiunea de complicitate la luare, respectiv complicitate la dare de mită.

Marţi, 4 august, atât Sandu Victor cât şi coinculpatul om de afaceri sunt prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne