Foşti userişti anti-Barna au strâns rândurile şi şi-au făcut partid

Dan Barna
Dan Barna (Epoch Times România)

Uniunea Naţională pentru Democraţie, Omenie, Respect (UNDOR) este un partid nou ce şi-a făcut apariţia miercuri pe eşichierul politic românesc . Liderii UNDOR declară că “sunt decişi să promoveze o politică inovatoare” şi că partidul lor îşi propune să readucă “principii fundamentale de bună guvernare, dreptate şi, nu în ultimul rând, omenie”, în politica românească. Surse politice citate de Adevărul.ro afirmă că noua formaţiune politică a fost formată de mai mulţi foşti membri USR, care au intrat în conflict cu tabăra Barna.

”Anunţăm înfiinţarea Uniunii Naţionale pentru Democraţie, Omenie, Respect (UNDOR), partid care îşi propune să readucă în politica românească principii fundamentale de bună guvernare, dreptate şi, nu în ultimul rând, omenie. Credem că lipseşte dimensiunea etică în politică şi ne ghidăm după modelul unor oameni politici în gândirea şi proiectele cărora ne regăsim. ‘Dacă un partid politic nu are la bază determinarea de a promova o cauză care să fie dreaptă şi morală, atunci nu este un partid politic. Este doar o conspiraţie ce vrea să confişte puterea’ - Dwight D. Eisenhower. Preşedintele UNDOR, Cătălin Badiu, precum şi membri actuali şi viitori sunt decişi să promoveze o politică inovatoare, cu adevărat ‘altfel’, despre care alţii doar vorbesc”, precizează reprezentanţii noului partid.

Potrivit unui comunicat de presă, membrii UNDOR cred într-o “societate dreaptă, dar nu rigidă şi indiferentă faţă de nevoile cetăţenilor săi, susţinem solidaritatea, compasiunea pentru semeni şi justa balanţă dintre putere şi societate”.

”Timp de 30 de ani, românii au fost minţiţi că acum va fi 'altfel', că se va termina cu corupţia şi penalii în funcţii publice, doar pentru a vedea, din nou, jocuri politicianiste care vizează doar mize mici şi reflectă o gândire pe termen scurt, fără viziunea şi răbdarea unui parcurs pe termen lung, anevoios, dar satisfăcător pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a românilor şi deschiderea unor multiple oportunităţi de dezvoltare şi prosperitate. Ne propunem să atragem alături de noi cei mai buni specialişti în domeniile cheie pentru România - justiţie, educaţie, programe pentru tineri, sănătate, mediu, ştiinţă, cultură, infrastructură - care vor beneficia de toată logistica şi resursele partidului pentru a gândi politici pentru români şi a le fi promovate ideile, dacă aleg să candideze pentru o funcţie publică. Avem un singur DOR: să trăim într-o Românie democrată, bazată pe omenie şi respect”, precizează reprezentanţii Uniunii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne