Fosta şefă TAROM povesteşte cum i-a poruncit Cuc să ţină avioanele la sol

Madalina Mezei
Madalina Mezei (Facebook)

Fosta şefă a TAROM, Mădălina Mezei, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ministrul Răzvan Cuc a chemat-o la el în birou cu două zile înainte de moţiune pentru a îi cere să ţină la sol câteva avioane în ziua votului crucial pentru PSD, însă a refuzat pentru că "nu suntem stăpâni de sclavi".

"Ministrul m-a chemat la el în birou, cu două zile înainte (de moţiunea de cenzură - n.red.) să îmi spună că trebuie să anulăm nişte curse interne, ca să oprim accesul parlamentarilor la votarea moţiunii de cenzură. I-am răspuns că aşa ceva este imposibil, pentru că noi nu suntem stăpâni de sclavi. Suntem o companie de oameni liberi - aceşti piloţi - indiferent ce le-aş fi spus eu - nu ar fi făcut niciodată aşa ceva. Evident, eu nu aş fi putut să cer aşa ceva subordonaţilor companiei", a relatat Mezei, citată de Ziare.com, în cadrul conferinţei de presă.

Întrebată despre care curse este vorba, Mezei a susţinut că erau avioanele de Timişoara (două curse), Oradea, Baia Mare şi Satu Mare şi că ministrul Cuc a vrut să identifice senatorii şi deputaţii aflaţi la bord.

"Iniţial, era vorba despre cinci zboruri. Timişoara, Oradea, Baia Mare, Satu Mare - două curse de Timişoara. Mi-a cerut domnul Cuc să identific senatorii şi deputaţii aflaţi la bord. I-am arătat, după care mi-a zis că mă contactează a doua zi să-mi spună finalul deciziei dumnealui. Bineînţeles, în acea seara, am fost afectată puternic emoţional. M-am gândit cum să fac, cum să îi demontez planul", a relatat Mezei.

"A doua zi m-a chemat să anulăm una dintre curse şi să procedez în sensul ăsta. I-am spus că direcţia de zbor e condusă de dl Susanu şi nu am nicio autoritate asupra lui", a adăugat fosta şefă de la TAROM, care a precizat apoi că ministrul Cuc a întrebat-o dacă nu poate să oprească tehnic o cursă.

"Am spus că, din păcate, nu stă în puterea mea. Apoi mi-a spus dacă nu pot să-l opresc tehnic şi am spus că am venit să restructurez compania, cum aş putea chiar eu, managerul general, să spun directorului tehnic să saboteze propria operare. Am refuzat şi dumnealui a încercat să găsească alte soluţii", a mai povestit fosta şefă Tarom.