Fosta şefă PNL: Statisticile oficiale confirmă că PSD şi ALDE au scumpit viaţa românilor

Raluca Turcan (prim-vicepreşedintele PNL),
Raluca Turcan (prim-vicepreşedintele PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Realitatea este confirmată de cifrele statistice oficiale: PSD şi ALDE au scumpit viaţa românilor, a scris joi, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Conform datelor INS, preţul carburanţilor s-a majorat cu 2,19% într-o singură lună, septembrie faţă de august. Exact când Guvernul Dragnea 2 a introdus prima majorare a accizei la benzină şi motorină. Şi încă n-au fost luate în calcul etapa a doua a creşterii accizei şi scumpirea tarifelor la electricitate", a declarat Turcan.

Fosta şefă PNL susţine că scumpirea carburanţilor a fost cauza principală care a generat alte scumpiri.

"Din nou, cifrele INS vorbesc de la sine: în septembrie faţă de august, România a înregistrat cea mai mare creştere de preţuri din ultimul an (0,50%). Într-o singură lună, preţurile produselor alimentare au crescut cu 0,54% (plus 0,61% la carnea de porc, plus 0,60 % la preparate din carne, plus 0,46% la lapte şi produse lactate). Majorări de preţuri s-au înregistrat şi confecţii (plus 0,61%) sau la încălţăminte (plus 0,62%) şi enumerarea poate continua", a precizat Turcan.

Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, inflaţia s-a reaprins şi a ajuns la cel mai mare nivel al ultimilor doi ani, veniturile românilor sunt erodate zi de zi, măririle salariale de pe hârtie se dovedesc o cacealma.

"Toate acestea au o singură cauză: politicile greşite ale guvernelor PSD-ALDE patronate de Dragnea în complicitate cu Tăriceanu. Dragnea şi Tăriceanu au minţit că nu va creşte preţul carburanţilor prin reintroducerea supraaccizei. Au negat apoi cu cinism evidenţele scumpirilor la pompă. Sau au inventat explicaţii fantasmagorice", a conchis Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne