Fosta şefă PNL: Guvernul loveşte în oamenii cinstiţi. Ciorbea să întoarcă din drum această aberaţie fiscală!

Când Guvernul este slab, loveşte în oamenii cinstiţi, iar ultimul exemplu în acest sens este impozitarea angajaţilor part-time, a atras atenţia fosta şefă PNL, Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

Dezastrul economic din Guvernul Dragnea 1 se repetă şi în Cabinetul Dragnea 2 - cifrele economice ne spun că politicile economice predictibile şi solide au lipsit cu desăvârşire, a tras un semnal de alarmă luni, pe pagina ei de Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan.

"Înaintea intrării în vigoare a legii salarizării deficitul bugetar era de 3.2% din PIB. Investiţiile au fost tăiate la minimum istoric. Probabil că în câteva luni vom afla că situaţia este chiar mai gravă. Încasările la buget au fost mult sub ce au programat, iar responsabilii nu sunt sancţionaţi, ci doar reangajaţi în alte structuri prin celebra "rotaţie de cadre". Impozitarea discriminatorie a celor 369.000 de persoane care lucrează cu normă redusă este o măsură disperată de a aduce mai mulţi bani la buget. Guvernul Dragnea 2 obligă angajatorii să achite contribuţii sociale la valoarea salariului minim, chiar dacă angajatul care lucrează mai puţin de opt ore câştigă sub 1.450 de lei", a declarat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL a arătat că, din nefericire, acest impozit - implementat prin ordonanţă de Guvernul Tudose - va lovi în angajaţii şi angajatorii cinstiţi care au înregistrat contractele de muncă şi plătesc taxe şi impozite. În plus, cei care mai aveau o mică sursă de venit, vor fi forţaţi fie să renunţe la locul de muncă, fie să lucreze la negru.

"Guvernul nu a avut susţinerea Consiliului Economic şi Social pentru această ordonanţă. În plus, modificarea Codului fiscal prin Ordonanţă încalcă dispoziţiile art. 4 din Codul fiscal care prevede că "prezentul cod se modifică şi se completează prin lege, care intră în vigoare în termen de minimum şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I." Ordonanţa încalcă articolul 44 din Constituţia României deoarece măsura adoptată de Guvern afectează dreptul de proprietate al angajatorului, anume obligaţia de a plăti taxe mai mari decât munca prestată de salariat", a subliniat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, Codul Fiscal este o lege organică, iar o lege organică nu poate fi modificată printr-o ordonanţă simplă. În acest moment Guvernul nu poate emite OUG, pentru aceasta ar trebui să convoace Parlamentul.

"Dacă Avocatul Poporului nu va reacţiona la cererea PNL şi a mediului de afaceri de a întoarce din drum această aberaţie fiscală, înseamnă că Victor Ciorbea are un rol pur decorativ şi poate fi trimis în vacanţă pentru o perioadă mai lungă, dar nu pe banii oamenilor", a subliniat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne