Fosta şefă DIICOT adusă la DNA pentru audieri

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, arestată preventiv pentru aprobarea unei despăgubiri de peste 61 de milioane de euro, a fost adusă la sediul DNA, unde este audiată, relatează Hotnews.

Culmea ironiei, audierile Alinei Bica, fosta parteneră de shopping a Elenei Udrea la Paris, au loc în paralel cu cele ale preşedintelui PMP adusă cu mandat la DNA pentru audieri în dosarul Microsoft.

Alina Bica se află în arestat preventiv din 22 noiembrie, ea fiind trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală. Beneficiarul despăgubirii a fost Gheorghe Stelian, un afacerist apropiat de Dorin Cocoş.

Procurorii susţin că, în 15 martie 2011, fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean şi membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor - Sergiu Ionuţ Diacomatu, Cătălin Florin Teodorescu, Remus Baciu, Marko Attila, Alina Bica, Oana Vasilescu, Dragoş Bogdan şi Lăcrămioara Alexandru - au aprobat în unanimitate raportul întocmit de evaluatorul Emil Nuţiu, privind soluţionarea dosarului de despăgubire al lui Gheorghe Stelian, zis Stelu, pentru un teren agricol de 13 hectare din zona Plumbuita, în Sectorul 2 al Capitalei, a cărui valoare a fost supraevaluată cu peste 62 de milioane de euro.

Beneficiarul acestei despăgubiri, omul de afaceri Gheorghe Stelian, este considerat a fi "Săgeata" renumitului om de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea şi artizanul multor tunuri imobiliare. Acesta a ales să-şi trădeze partenerul şi să vorbească despre cei 10 milioane de euro pe care i-a dat acestuia pentru a interveni pe lângă membrii comisiei ANRP în vederea acordării despăgubirii ilegale.